belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Imázst teremtünk: A mi múzeumunk

Elkészült a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt múzeumi szakterülethez kapcsolódó logója, amelyet az elkövetkezendőkben valamennyi kommunikációs felületen (weboldalon, kiadványokon, projekt dokumentumon, videófilmen, stb.) alkalmazni fogunk. A logó sokszínűsége elsősorban a projekt céljainak és a benne zajló tevékenységek összetettségére utal, a vidám, élénk színek pedig a jövőbe mutatást, a fejlődést szimbolizálják.

Imázst teremtünk: A mi múzeumunk

A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt múzeumi komponensének keretében megvalósuló szakmai tevékenységekről, azok rövid és hosszútávú eredményeiről a projekt időtartama alatt videó hírlevelek formájában is beszámolunk.

A projekt alatt 17 videóhírlevélből álló sorozatot indítunk, melynek első két része hamarosan elérhető lesz a honlapunkon.

A mi múzeumunk - célok és eredmények a projektben (videóhírlevél I.)

Ebben a részben dr. Bereczki Ibolya, a projekt szakmai vezetője, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese a múzeumi szakemberek és pedagógusok számára indított képzésekről, azok céljáról és aktualitásáról, valamint a résztvevők szemével megtapasztalható hasznosságáról beszél.

A témához csatlakozva Berényi Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum kommunikációs és stratégiai főosztályvezetője a korszerű múzeumi szakemberképzés fontosságáról, a múzeumi területen jelenleg is zajló szemléletváltásról, valamint a jövő múzeumainak sikeréhez szükséges fejlődés szükségszerűségéről mondja el gondolatait.

A mi múzeumunk - „Koordinátornak lenni jó!” (videóhírlevél II.)

E hírlevél fókuszában a múzeumi koordinátorok és az általuk alkotott koordinátori hálózat létrejöttének és működésének bemutatása áll. Joó Emese budapesti múzeumi koordinátor, a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusa a múzeumi koordinátorok egymás közötti együttműködéséről, az emberi és a szakmai kapcsolatokról, valamint a hálózati működésből fakadó előnyökről és azok gyakorlati jelentőségéről szól.

Dr. Bereczki Ibolya, a projekt szakmai vezetője, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese a projekt első évében jelentősen továbbfejlesztett, ma már 41 fővel működő, az ország valamennyi megyéjében jelen lévő múzeumi koordinátori hálózat létrejöttét, alapvető céljait, tevékenységét és ágazati jelentőségét mutatja be. Vidák Tünde múzeumi koordinátor - egyben a Marcali Múzeum igazgatója - a koordinátori tevékenység sokszínűségéről, az általa is rendszeresen végzett tevékenységekről, valamint a személyes ismeretségeken és kapcsolatokon alapuló együttműködésekről beszél.