belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Installáljunk együtt Pont Itt! Áprilistól kiállítás-rendező képzést indít a MOKK!

Design, installáció, prezentációs technikák, látványterv, multimédia, látogatói térhasználat?

Igen, erről mind-mind szó lesz A Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában című továbbképzésen, mely 2018-ban sem maradhatott ki a MOKK képzési katalógusából. A kulturális szakembereknek szóló és hazai viszonylatban még mindig hiánypótlónak számító továbbképzés annak idején a Múzeumok Mindenkinek Program keretében indult el első ízben, idén április 23. és június 14. között kerül megrendezésre kölségtérítéses formában.

A 120 órás akkreditált tanfolyamon olyan neves szakemberek oktatnak, mint például a múzeumi kiállítóterek és kiállítások tervezésével, valamint belsőépítészettel foglalkozó, a Seuso-kincs vándokiállítás látványtervét és installációját, valamin a Rudapithecus Látványtárat is jegyző Narmer Építészeti Stúdió képviseletében Vasáros Zsolt DLA vezető tervező építész. A kiállítás interpretációs és hasznosítási lehetőségeiről pedig Hemrik László, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai vezetője tart elméleti alapozást és gyakorlati foglalkozásokat.

A szentendrei Skanzenben és további múzeumi helyszíneken is zajló képzés a múzeumi gyűjteményi és kiállítási stratégiától kezdve a kiállítás-rendezés előkészítő munkálatain keresztül a kiállítás kivitelezéséig és üzemeltetéséig teljes körű és a gyakorlati életben is jól hasznosítható ismeretekkel, ezen felül pedig egy négy héten át zajló jó hangulatú csapatépítő lehetőséggel is szolgál.

Installáljunk együtt Pont Itt! Áprilistól kiállítás-rendező képzés indít a MOKK!

A résztvevők teammunkában tanulmányi kiállítást abszolválnak, munkájukhoz a Szabadtéri Néprajzi Múzeum biztosítja a szükséges infrastrukturális feltételeket és 200. 000 Ft-os büdzsé áll majd rendelkezésükre, hogy élesben próbálják ki a képzésen megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazását. A minitárlat előkészítése, tervezése és kivitelezése igazi projektmunka keretében zajlik a hallgatók által saját maguk közül megválasztott kurátor vezetésével.

A csoport tagjai projektmunka keretében a tudományos háttérkutatástól a kiállítási szövegek megírásán, a dizájn megtervezésén, a múzeumpedagógiai hasznosítás kidolgozásán keresztül a kommunikációs terv elkészítéséig és a kiállítás tényleges kivitelezéséig a teljes munkafolyamatot aktívan együtt végigkövetik, s emellett a szakmai kapcsolathálójukat is hatékony és élvezetes formában bővítik.

Hogy ne spoilerezzünk, csak annyit árulhatunk el, hogy az idei kiállítás témája egyik királyunk személyéhez fog szorosan kapcsolódni.

A képzésre jelentkezni április 9-ig, az alábbi linken található felületen lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8_dXAyc26ZaR3p8vaTDexhWie08N2XwRX_ojml4n8wl78Mw/viewform

A képzésről további információ Danyi Nikolett oktatásszervezőtől kérhető: danyi.nikolett@sznm.hu