belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A konferencia programja itt olvasható, a "Múzeumok Mindenkinek" Program eredményeit bemutató videó pedig itt érhető el.

Csütörtökön tartjuk az MMP zárókonferenciáját

Végéhez közeledik a Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiemelt projektjei közé sorolt, 5 éven át tartó "Múzeumok Mindenkinek" Program aktív szakasza.

A 2014. február 20-án megrendezésre kerülő projekt záró konferencia nem véletlenül kapta ezt a címet: "Felsőbb osztályba léphet". A "Múzeumok Mindenkinek" Program 5 éve alatt módszertani fejlesztésekkel, a kutatások, képzési és módszertani szakmai anyagok nyilvánossá tételével és a lehető legszélesebb körben történő terjesztésével, múzeumi szakembereknek és pedagógusok szóló akkreditált és e-learning formájában elérhető képzésekkel nem "csupán" szemléletváltást hozott, de olyan változásokat indított el a múzeumok és az iskolák kapcsolatában, valamint a múzeumi szakemberképzés területén, amelyek a projekt aktív szakaszának lezrása utáni időszakra is kihatnak.

A konferencián a "Múzeumok Mindenkinek" Program eredményeinek bemutatásán túl a résztvevők képet kaphatnak arról, hol helyezkedik el ez a program az európai uniós kulturális pályázatok között, és melyek a továbblépési lehetőségek. A konferencián megszólal a projekt "másik oldala" is. Egy-egy előadót a "Múzeumok Mindenkinek" Projekt programjainak résztvevői közül választottunk: egy múzeumi koordinátor, egy múzeumi szakember, és két képzési hallgató - egy múzeumigazgató és egy pedagógus mondja el, milyen változást hozott munkájában a projekt.

A Felsőbb osztályba léphet - "Múzeumok Mindenkinek" Program Zárókonferencia részletes programja itt található.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

MEGHÍVÓ

A "Múzeumok Mindenkinek" Projekt eredményeiről kiállítást rendezünk a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melyet február 20-án, a zárókonferencián nyitunk meg.

A "Múzeumok Mindenkinek" Program – (MMP) Múzeumok oktatási és képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés (TÁMOP – 3.2.8/A/08/2008-0002) bővebb tájékoztatója itt olvasható.

Mindenkit szeretettel várunk a konferenciára!