belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
képzési siker: Versenyben vagyunk az AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért!
Tavalyi „Kiállításrendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című képzésünk résztvevői által készített vizsgakiállítás is ott van az Év kiállítása 2020. díjra esélyesek között a 2 millió forintnál kevesebb költségvetésből megvalósított kiállítások kategóriájában.
A postára adási határidő: 2020. augusztus 03.: Élő történelem másként - múzeumok a virtuális térben
Két kategóriában várjuk az együttműködő múzeumok szakmai szinopszisait élő történelem témájú videók, kisfilmek készítésével kapcsolatban.
Felhívás: Ki kapja idén a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat?
Idén is díjazzuk kimagasló egyéni szakmai tevékenységet! Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2020. augusztus 21-ig kérjük elküldeni elektronikusan és postai úton.
Felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2020
2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 1. között megvalósított innovatív és más múzeumok által is adaptálható múzeumpedagógiai fejlesztéseket keresünk! Újdonság: idén online múzeumpedagógiai programokkal is lehet nevezni. Nevezési határidő: 2020. augusztus 21.
Jelentkezési határidő a július 7-én induló turnusra: 2020.07.05.: Ingyenes online képzést indítunk!
Online és ingyenesen elvégezhető formában tesszük elérhetővé Esélyt a múzeummal - Iskolai felzárkóztatás, tehetséggondozás, kompetenciafejlesztés múzeumi támogatása a korai iskolaelhagyók csökkentése érdekében című képzésünket.
A koronavírushoz kötődő veszélyhelyzet miatt a jelentkezési határidőt meghosszabbítjuk: Felhívás a Családbarát múzeum cím elnyerésére
A hazai muzeális intézményeket arra szeretnénk ösztönözni kiírásunkkal, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék. Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59
Jelentkezés: a koronavírushoz kötődő vészhelyzet miatt meghosszabbítottuk: Felhívás: Közösségi Múzeum elismerés 2020
Várjuk azon muzeális intézmények jelentkezését, amelyeknek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik, pozitív irányba befolyásolják, és ez a tevékenység meg is jelenik a múzeum dokumentumaiban. Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59
így is lehet: Örömmel nyugtázzuk!
Remek összefogással a nehézségek ellenére idén is sikerült tető alá hozni a Közösségek Hetét!
tudástárunkból: Hatékony múzeumi szocializáció?
A Kulturális játszóterek. Óvodások fejlesztése játékmúzeumi módszerekkel címmel lezajlott mintaprojektet és a hozzá kapcsolódó online útmutatót ajánljuk.
Minden megoldás érdeke/l/s!: Mit kezdjünk a mobilunkkal és a múzeumi tudással az oktatásban?
Ruttkay Zsófia PhD matematikus, a MOME egyetemi docense vázolja a mobil eszközökben rejlő lehetőségeket, alapvető fogalmakat tisztáz, hazai és nemzetközi múzeumi példákkal bemutatja a fő alkalmazási területeket, műfaji kategóriákat. Célokat és praktikus teendőket is megfogalmaz.
képzési naptár: Képzéseink 2020-ban
Tekintse meg a 2020. évre tervezett ingyenesen elvégezhető illetve költségtérítéses képzéseink kínálatát! Válasszon tantermi és online elvégezhető képzéseink közül.
Múzeumi iránytű sorozat: Digitális múzeum
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű kiadványsorozatunk 12. kötetét. A kiadvány online változata ingyenesen elérhető Tudástárunkban!
Múzeumi iránytű 29.: Érték, hatás, változás. Írások A mi múzeumunk kiemelt projekt eredményeiről
Online is elérhetők a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című kiemelt projekt múzeumi komponensének legfontosabb kutatási és módszertani eredményei a Múzeumi iránytű sorozat 29. köteteként.
Már megrendelhető!: Sokszínű múzeumpedagógia
A hazai múzeumok és közoktatási intézmények múzeumpedagógiával foglalkozó jeles szakembereinek írásai olvashatók a Foghtűy Krisztina és Kesik Gabriella által szerkesztett kötetben.
múzeumi iránytű sorozat: Tükör, iránytű és keretrendszer a minőségközpontú múzeumokért
Segítséget adunk a hazai muzeális intézményeknek az eddiginél nagyobb fokú tudatossághoz és a versenyképesség növeléséhez, a szolgáltató múzeum szemléletének elterjesztéséhez az „Úton a minőségmenedzsment felé. A múzeumi minőségmenedzsment-keretrendszer” című kiadványunkkal.
kulturális közösségfejlesztés: Közösségi múzeum
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
válasz a digitális kor kihívásaira: Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumpedagógia foglalkozást, közönségprogramot vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításairól és múzeumi programjairól kínál információkat mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.