belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Múzeum? Családban marad!: Közzétettük a XVI. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó részletes programját és a regisztrációs felületet!
2018. október 1-én, hétfőn Szolnokon kerül sor a XVI. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón a múzeumpedagógiai szakmai elismerések ünnepélyes átadására, valamint a Múzeum? Családban marad! című szakmai konferenciára.
szenzációs konferencia: Nyílt felhívás jó gyakorlat bemutatására
„Szenzációs örökség” címmel rendezzük meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényként a X. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát, melyre 2018. október 4-ig lehet jó gyakorlat bemutatására jelentkezni.
Nézze meg a nyitóeseményen forgatott videóhírlevelünket!: Múzeumok a pedagógusokért - országos projektbemutató körút
21 állomásból álló országos projektbemutató körutat valósítunk meg 2018. szeptember 10. és október 12. között „A mi múzeumunk” projekthez kapcsolódóan. A múzeumi tanulási módszerek iránt érdeklődő pedagógusokat várja a MOKK.
határidő: 2018. szeptember 21.: Felhívás kulturális intézmények részére az NKA 25 – Sétálj, gyalogolj, bringázz! Kulturális örökségtúrák a Nemzeti Kulturális Alap megalapításának jubileumi évében című programsorozatban való részvételhez
Muzeális intézmények, levéltárak és könyvtárak kapcsolódhatnak kulturális örökségtúrák megtervezésével és lebonyolításával a túrákkal ráirányítva a figyelmet a kerek évfordulóra.
ingyenes képzés: Várjuk a jelentkezéseket szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzésünkre!
Ingyenes képzést szervezünk, melyre regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottait, múzeumok néprajzos muzeológusait, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőit várjuk. Jelentkezési határidő: 2018.10.03.
ingyenes továbbképzéseink 2018 - 2019-ben: Kövessen minket és jelentkezzen ingyenes képzéseinkre!
Ingyenes szakmai továbbképzéseket indítunk kulturális szakembereknek és pedagógusoknak. Kattintson ide és tudja meg, hogy melyik képzésünket mikor indítjuk!
FONTOS: Új számlázási címe van a Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak!
Tisztelt Beszállítóink! 2018. május 18-tól a Szabadtéri Néprajzi Múzeum számlázási címe módosult! Az új címünk: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75. Ettől a dátumtól (vagyis, ha a számla keltezése május 18, vagy későbbi dátumú), csak és kizárólag az erre a címre kiállított számlákat tudjuk befogadni. Megértésüket köszönjük!
efop 3.3.3. projekt: Kövesse a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt híreit
2017. február 1-én kezdetét vette a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt. A legfrissebb projekthírekért kattintson IDE.
kiemelt projekt: Kövesse a Cselekvő közösségek projekt híreit
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 projekt legfrissebb híreiért látogasson el a projekt honlapjára.
Múzeumi iránytű sorozat: Megjelent a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Megjelent a Múzeumi iránytű sorozat legújabb kötete Digitális múzeum alcímmel. Rendelje meg most!
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Közösségek Hete: Együtt lenni, együtt tenni jó!
Rendezvénysorozatunkkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánjuk láthatóvá tenni, melyre idén megújult programstruktúrával 2018. május 7. és 13. között kerül sor.
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!