belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Jelentkezni október 3., csütörtök, 16:00-óráig lehet!: Esélyt a múzeummal - nemzetközi workshop a Skanzenben
Minden érdeklődőt szeretettel várunk workshopunkra, melynek témái: a Skanzen mint társadalmilag felelős múzeum, a köznevelés és a MOKK módszertani fejlesztései, kísérleti programok a MOKK módszertani projektjeiből, kerekasztal-beszélgetés az Esélyt a múzeummal c kiadvány szerzőivel.
október 4-ig várjuk a jelentkezéseket: Kinek van egy múzeumpedagógiai jó gyakorlata?
Székesfehérváron a Hetedhét Játékmúzeumban „A játék csodái. Csodás játékok a múzeumban” címmel rendezzük meg november 4-5-én az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát, melyen két szekcióban adunk bemutatkozási lehetőséget a játék témához kapcsolódó múzeumpedagógiai jó gyakorlatoknak.
A hazai múzeumpedagógia legjobbjait illető díjesővel indult a fesztivál!: Elkezdődött a 14. Múzeumok Őszi Fesztiválja!
Szeptember 23-án sajtótájékoztatóval, a Múzeumpedagógiai Nívódíjak és az Életműdíj átadásával és egy szakmai konferenciával vette kezdetét "A világ csodái – Felfedezések kora!” mottó köré szervezett ezévi rendezvénysorozat.
Már megrendelhető!: Sokszínű múzeumpedagógia
A hazai múzeumok és közoktatási intézmények múzeumpedagógiával foglalkozó jeles szakembereinek írásai olvashatók a Foghtűy Krisztina és Kesik Gabriella által szerkesztett kötetben.
nemzetközi pályán: Dijontól, Brightonon és Frankfurton keresztül Tartiug
Idén ősszel több nemzetközi szakmai konferencián is a figyelem középpontjába kerülnek a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponensének fejlesztései.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
programajánlók a fesztivál első hetére: Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019
Szeptember 23-tól elstartol a 14. Múzeumok Őszi Fesztiválja!
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!