belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Aeropark: Hajtó-Mű-Hely az Aeroparkban - Nyári szüneti múzeumpedagógiai programsorozat

A Közlekedési Múzeum zárvatartása, megújulása idején is törekszik arra, hogy a közlekedési- és technikatörténeti érdekességeket, tartalmakat, örökséget bemutassa, hogy mindezt az iskolás korú gyermekekkel is élményalapú programok keretében ismertesse meg. Számos utazó kiállításunk és tematikus kiállítóhelyek is megteremtik számunkra ezt a lehetőséget.

Immár harmadik éve működünk együtt az Aeropark szakembereivel a Hajtó-Mű-Hely című, nyári szüneti, tematikus múzeumpedagógiai programsorozaton. 2019-ben összesen 5 alkalommal vártuk az érdeklődőket. Minden alkalommal más téma mentén ismerkedtünk a repüléssel egy-egy meghívott szakember segítségével:

pilótával, légiutas-kísérővel, légiforgalmi irányítóval, repülőműszaki oktatóval és repülőtér-tervező mérnökkel beszélgettünk a hivatásukról, munkájukról, kihívásokról és jövőbeli elképzelésekről. Minden alkalommal az adott téma mentén szemléltük a kiállított gépeket, repülőműszaki eszközöket, valamint ahhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai alkotó foglalkozást is tartottunk, a tervezés, a makettezés alapjait is elsajátítva.

Fotó: MMKM - Aeropark