belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás – a Közösségek Hete programszervezőinek

Figyelem! A 2020. tavaszára meghirdetett Közösségek Hete rendezvénysorozatot a koronavíroshoz kötődő vészhelyzet miatt bizonytalan időre elhalasztjuk.

 

FELHÍVÁS a rendezvénysorozaton való részvételre

Felhívás – a Közösségek Hete programszervezőinek

 

A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet immár negyedik alkalommal hirdet meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, s a közösségi kezdeményezések erejét, a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánja láthatóvá tenni.

A Közösségek Hete kiemelt célja a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.

A rendezvénysorozat idén elsősorban a közösségeket és a közösségi értékeket fontosnak tartó, közösségi szemlélettel működő kulturális – és egyéb – intézményeket kívánja reflektorfénybe helyezni. Itt a lehetőség, hogy megmutassák az intézmények, hogy mit jelent a gyakorlatban a közösségi működés. Hogyan tudnak a közösségeikkel, a település lakóival együtt gondolkodni, közös célokat megvalósítani, s ezáltal fontossá, szerethetővé válni. Olyan programokat várunk tehát a szervezőktől, melyek bemutatják a nagyközönség számára, hogy mit jelent közösségi intézménynek lenni.
Már most felhívjuk a figyelmet, hogy a Közösségek Hete záróakkordjaként a Nemzeti Múzeumban idén is átadjuk a Közösségi Múzeum elismerő címeket. Bízunk benne, hogy idén is sok díjazottunk lesz.

Milyen programokkal lehet jelentkezni?

Csatlakozni olyan programokkal lehet, amelyek képviselik a Közösségek Hete céljait, szellemiségét.
Fontos, hogy a rendezvények ráirányítsák a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az idei év központi üzenetére. A jelentkezők szakmai és közönségprogramokat önállóan vagy közösen, a hét bármely vagy akár minden napjára is szervezhetnek.
Programstruktúránk új elemekkel bővült, bízunk benne, hogy a korábbiaknál is több helyen, még több program várja majd a látogatókat.

Inspirációk, ötletek, javasolt tematikák és a közösségi működésről néhány gondolat ide kattintva olvashatók.

Kik csatlakozhatnak?

Közösségek, civil szervezetek, kulturális intézmények, települések jelentkezését várjuk, hogy színes programjaikkal gazdagítsák a Közösségek Hete rendezvénysorozatot. Az intézményekben működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek részvételére is számítunk.

Hogyan csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?

A közösségek, szervezetek, intézmények a rendezvényre a megadott regisztrációs felületen jelentkezhetnek a Közösségek Hetéhez kapcsolódó programtervezetük benyújtásával.

A regisztrációval egyúttal elfogadják az együttműködés feltételeit, többek között a regisztrált program megszervezését, valamint azt, hogy az eseményt kizárólag az alábbi oldalról letölthető, szerkeszthető plakát- és szórólapsablonokkal népszerűsítik. A csatlakozott intézmények, közösségek vállalják, hogy kitöltik a rendezvény szervezéséhez kapcsolódó elégedettségi kérdőívet, és a látogatói kérdőív kitöltését is lehetővé teszik vendégeik körében. Vállalják továbbá, hogy a programok lebonyolítása után egy rövid beszámolót, valamint fotókat küldenek dokumentáció céljából a szervezőknek. Mindezekről bővebb tájékoztatást fogunk küldeni.
A regisztráció elfogadása után lehet majd a Közösségek Hete honlapjára – várhatóan április elejétől – a programokat feltölteni, amelynek menetéről szintén a későbbiekben küldünk részletes tájékoztatást. A rendezvény a regisztráció lezárását követően, és az adott program jóváhagyása után jelenik meg a Közösségek Hete honlapon, április második felében.

Milyen médiakampány segíti a Közösségek Hetét?

Online kommunikációs tevékenységgel támogatjuk a rendezvényt, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyi eseményekre, közösségekre, intézményekre, lehetőséget teremtve a bemutatkozásra és tevékenységeik népszerűsítésére. Az egységes megjelenés biztosításához a www.kozossegekhete.hu honlapról letölthető, szerkeszthető plakát- és szórólap sablonokat bocsátunk a programszervezők rendelkezésére.
A Közösségek Hete honlapon az összes intézményi és közösségi program megtalálható és kereshető lesz. A rendezvény Facebook oldalán is folyamatosan osztunk meg tartalmakat és népszerűsítjük a programokat. A vállalt program megvalósításához a közösségeknek, intézményeknek kell forrást biztosítaniuk.

A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: 2020. április 30. 24:00.

További információ:

Heim Krisztina

Közösségek Hete projektkoordinátor
kozossegekhete@gmail.com
+36 70 456 9293

www.kozossegekhete.hu

www.cselekvokozossegek.hu

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

26

KEDD

eseménynaptár


  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 02
  hétfő
 
ÚJ MÚZEUMI IRÁNYOK 7.0 Veszprémben
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben