belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL  A KÉPZÉSBŐL TÖBB TURNUST IS INDÍTUNK 2021-ben!

Tekintse meg képzési naptárunkat itt!

IX.turnusra fogadunk jelentkezéseket:
2021.05.17- 05.30. e-learning és 2021.05.31-06.03. online

Jelentkezési lap a IX. turnushoz

 

 

TOP-os képzési kötelezettség? Van hozzá képzésünk!

Kulturális közösségfejlesztés gyakorlata címmel 2021-ben is indítunk kulturális szakembereknek szóló továbbképzéseket, melyek az otthon kényelméből elvégezhetők. A 60 órás blended továbbképzés e-learning és tantermi részből áll, a tantermi részét a vírushelyzet miatt online formában valósítjuk meg.

A továbbképzés a 2019. szeptemberében lezárult „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” című, EFOP-1.3.1.-15-2016-00001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került kidolgozásra. A közösségfejlesztési folyamat sikeres megvalósítását, ezáltal a nyitott, aktív és együttműködő társadalom létrejöttét támogató kiemelt projekt nem csak a kulturális intézmények közösségfejlesztési tevékenységeinek módszertanát dolgozta ki, de képzésekkel, kiadványokkal és kommunikációs felületekkel is támogatta többek között a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kedvezményezettjeit is. Ezzel  hozzájárult a népességmegtartó településfejlesztéshez, az életminőség és a társadalmi összetartozás javításához.

 TOP-os képzési kötelezettség? Van hozzá képzésünk!

A képzésen megszerezhető ismeretek és az itt fejlesztett kompetenciák révén a résztvevők képessé válnak a kulturális partnerség, a közösségfejlesztés és a kulturális intézményeket célzó fejlesztési folyamatok generálására, továbbá a társadalmiasított intézményi modellek és az esélyegyenlőségi modellek alkalmazására. Elsajátítják az intézményi önkéntesség sikeres menedzselésének módszereit, áttekintik a kulturális intézmények szerepét a települési közösségfejlesztésben.

A Kulturális közösségfejlesztés gyakorlata című képzésre azért is érdemes jelentkezni, mert  a továbbképzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány bemutatásával eleget lehet tenni a TOP-5.3.1-16 és a TOP-6.9.2-16 „Helyi identitás és kohézió erősítése” című pályázat kedvezményezettjei számára előírt képzési kötelezettségnek. A részvétel költsége a TOP keretében elszámolható.

A képzésen olyan neves szakemberek adják át tudásukat, mint például dr. Arapovics Mária, a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt szakmai vezetője, az ELTE Szociális Tanulmányok Intézete docense, Göndör Vera, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetének oktatója, illetve minőségmenedzsment szakértője, vagy az önkéntesmenedzsment és az iskolai közösségi szolgálat témájának szakértője, a Kiváló Múzeumpedagógus címmel is elismert Joó Emese.  A korábbi képzések résztvevőinek visszajelzései is azt igazolják, hogy „gyakorlatias, hasznos információk kerültek átadásra” és „magas szakmai színvonal, partnerszemlélet, differenciálás, új tanulási és anyagfeldolgozási módszerek" jellemezik ezt a tanfolyamot.

 TOP-os képzési kötelezettség? Van hozzá képzésünk!

A továbbképzést a társadalmiasítás útján elindulni kívánó vagy már ezen az úton járó kulturális intézmények, így könyvtárak, muzeális vagy közművelődési intézmények munkatársainak egyaránt ajánljuk. A különböző háttérrel érkező résztvevőkből álló képzési csoportokban folyó munka jó alkalmat teremt további szakmai kapcsolatok építésére, mindez pedig a jövőbeni intézményi együttműködéseknél is kamatoztatható.

A 30 kontaktórából és további 30 órányi távoktatásból álló továbbképzés részvételi díja bruttó 55.000 Ft, mely magában foglalja az oktatást, az elektronikus oktatási segédanyagot, a portfólió értékelését, és a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány kiadását. Az étkezés és szállás a kontakt képzési napokon a résztvevők számára önköltségesen oldható meg, a részvételi díj ezeket a tételeket nem tartalmazza, de készségesen segítenünk kedvező megoldást találni.

 

Bővebb információ a képzésről és a jelentkezés menetéről:

http://mokk.skanzen.hu/kulturalis-kozossegfejlesztes-gyakorlata.html

További információ a MOKK oktatási csoportjától kérhető:

30 272 0890  kepzes.mokk@skanzen.hu

 

 

fotók forrása: pexels.com