belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015

Felhívás Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015
Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. szeptember 28. és november 15. között ismét megrendezzük a nagysikerű országos rendezvénysorozatunkat, a Múzeumok Őszi Fesztiválját.

A fesztivál idei jelmondata Kapcsolódjunk ki, -be, -össze! jól tükrözi a rendezvény szándékát: a múzeumok egymással, helyi közösségekkel, oktatási intézményekkel összefogva a látogatók minél szélesebb körét megszólítva ajánljanak színvonalas szórakozást biztosító kulturális programokat. 
Kérjük, hogy idén is csatlakozzon intézménye a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatba, és vegyen részt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015. évi eseményeiben. A rendezvény sorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják. Az idei év egyik újdonsága a Mesterségek nyomában tematika, amely mára már elfeledett, vagy kevésbé ismert, de egykor sokak által végzett tevékenység, mesterség újjáélesztését célozza meg. Ebben a témakörben megvalósulhat egy hagyomány éltetés céljából szervezett program, kiállítás, régi mesterségek újratanítása, vagy akár régi eszközök használatának felélesztése. A szakmai közönségnek is készülünk újdonsággal: ez az Óvodapedagógusok Napja, amellyel az óvodapedagógusokat közvetlenül tudják megszólítani a múzeumok. Az idei év témaköreivel kapcsolatban további információt itt olvashatnak.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2015-ben is lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy az intézményekben megvalósuló programok költségeihez hozzájáruljunk. Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, előadói tiszteletdíj) számla ellenében nyújtunk költségtérítést. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum részére.

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében minimum 50.000 Ft, maximum 200.000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében minimum 50.000 Ft, maximum 100.000 Ft lehet. A költségtérítési igény elbírálásáról legkésőbb 2015. július 20-ig értesítést küldünk.


Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, kérjük, regisztráljanak az erre a célra kialakított felületenhttp://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2015.html Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. A regisztráció és az adatfeltöltés 2015. június 5-től indul.

Kérjük továbbá benyújtani az intézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot, mely innen letölthető). A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is kérjük megküldeni Vágó Krisztina nevére, (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf. 63.). A postára adási határidő: 2015. 06. 24. szerda (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre.
Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának, igazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is regisztráljon az itt megadott linken, mert csak a regisztrált résztvevőknek tudjuk biztosítani a részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján)


Regisztráció és a jelentkezés feltöltésének határideje:

2015. június 24. szerda

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdései vagy észrevételei vannak, kérjük, forduljon munkatársainkhoz:
Vágó Krisztinához a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatos kérdésekkel (vago.krisztina@sznm.hu, T: 26-502-536)
Nagy Magdolnához szakmai, tartalmi kérdésekkel (nagy.magdolna@sznm.hu, T: 26-502-588). 
Szíves figyelmükbe ajánljuk a MOKK honlapjának Tudástár menüpontját, ahol megtalálhatja a 2013-as és a 2014-es rendezvények értékelését, amely további inspirációt adhat programjai megszervezéséhez. A programok kidolgozásában és összehangolásában segítséget kérhetnek megyei múzeumi koordinátorainktól is.

Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alap részéről a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezési jogát elnyerő Szabadtéri Néprajzi Múzeum számára a támogatás megítélése már megtörtént, de a szerződés még nem került aláírásra, így a csatlakozni kívánó múzeumok saját kockázatukra kezdik meg a rendezvény előkészületeit. A költségtérítés megítéléséről is csak a támogatási szerződés aláírása után tudjuk a múzeumokat értesíteni.
Azoknak a muzeális intézményeknek, amelyek 2014-ben részt vettek a Múzeumok Őszi Fesztiválján, de NEM készítettek szakmailag és pénzügyileg elfogadott elszámolást a programjaikhoz nyújtott költségtérítésről, idén nem tudunk költségtérítést biztosítani. Ezek az intézmények a 2015-ös rendezvényen költségtérítés nélkül vehetnek részt.

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük.


Szentendre, 2015. június 3.


Üdvözlettel

Káldy Mária Dr. Cseri Miklós
igazgató főigazgató
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum 

 

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

25

HÉTFŐ

eseménynaptár


  SZEP 25
  hétfő
 
21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben