belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

Muzeális intézmény pontos neve: RepTár Szolnok Interaktív Repüléstörténeti Kiállítóhely

Cím: 5000 Szolnok, Indóház út 4-6.

Szakmai besorolás: Közérdekű muzeális kiállítóhely

Honlap: https://www.reptar.hu/

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

fotó: RepTár Szolnok Interaktív Repüléstörténeti Kiállítóhely

Az intézmény és a munkatársak rövid bemutatása:

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Közép-KeletEurópában, amely 2016-ban nyitotta meg kapuit. Mintegy 60.000 négyzetméteren a magyar katonai repüléstörténet relikviáit tekinthetik meg a látogatók az 1900-as évek elejétől a közelmúltig. A múzeum több, mint egy nagy repülőgép emlékpark, ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak: pilótapont, 4D mozi, szimulátorpark, 3D karika és csúszópályával egybekötött katonai akadálypálya teszi feledhetetlenné az itt eltöltött időt. A múzeumi látogatást ajándékbolt és étterem teszi teljessé. 23 aktív munkatárs dolgozik azon, hogy a látogatók komplex élményben részesüljenek. A RepTár igazgatóságának tagjai: 1 fő ügyvezető igazgató, 1 fő marketing igazgató, 1 fő műszaki igazgató. 1 fő értékesítési supervisor/irodavezető feladata az erőforrások optimális működtetése, koordinálása. 2 fő marketing asszisztens és rendezvényszervező a vállalat marketing tevékenységét szervezi, koordinálja, rendezvényeit bonyolítja le. 2 fő múzeumpedagógus felel a múzeum kiállításainak, szakmai eredményeinek feldolgozásáért. 2 fő recepciós munkatárs feladata a látogatók fogadása és tájékoztatása, az első pozitív élmények kialakítása. Az interaktív élménypontokon a látogatói élményének maximalizálását az operatív csapat, 4 munkatárs végzi. A RepTár Éttermében 5 fő munkatárs kimagasló minőségű, gyors vendéglátást biztosít a látogatók részére. Ajándékboltban 2 munkatárs feladata a RepTár szolgáltatásainak, élménypontjainak és ajándéktárgyainak értékesítése. Pénzügyi feladatokért és a karbantartásért 1-1 fő munkatárs felel.

Az intézmény motivációja és küldetése:

Magas színvonalú programokat kínálni és minden korcsoportnak nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosítani, amelyen keresztül betekintést nyerhetnek a magyar katonai repüléstörténetbe.

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

fotó: RepTár Szolnok Interaktív Repüléstörténeti Kiállítóhely

A családbarát szemlélet megnyilvánulása a múzeumban:

Fontos, hogy a kisgyermekes szülők, kis- és nagycsaládosok komfortosan éljék meg az itt eltöltött időt. Felnőttek és gyermekek egyaránt találjanak maguk számára olyan pontot, ahol maximális ki tudnak kapcsolódni. Tárlatvezetések minden korcsoport számára érthetőek és informatívak. Interaktív elemekkel, touch asztalokkal, VR szemüvegekkel közelebb kerülhetnek a családok a repülés élményéhez. Az ország legnagyobb, legkorszerűbb és leginnovatívabb interaktív haditechnikai tárlata, egyedülálló repüléstörténeti és repüléstechnikai élményparkja, amely gyermekeknek és felnőtteknek, kezdőknek és profiknak, civileknek és katonáknak egyaránt garantálja a szórakozva tanulás élményét, bemutatva a katonai repülés ezeregy csodáját.

Családbarát szemléletét tükrözi az év minden szakaszában megrendezésre kerülő, ma már hagyománnyá váló rendezvények, melyek az egész családot érintő egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Május utolsó hétvégéjén, gyermeknapon különleges programokkal készül minden évben a RepTár. Múzeumok Éjszakája elnevezésű programsorozatba bekapcsolódva egy nyári éjszakán is nyitott kapukkal és megannyi programmal készül a múzeum. A Da Vinci TV csatornával együttműködve kerültek megszervezésre a repülős Pizsamapartik, amelyeket először gyermekeknek, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel a családok számára került megrendezésre. Különleges élmény a RepTár Piknik, mely nyár egyik legnépszerűbb rendezvénye. Nem csak a repülés szerelmeseinek nyújt fantasztikus szórakozási lehetőséget, hiszen minden korosztályt és érdeklődési kört megmozgató programmal várja a látogatókat a múzeum. Családoknak, pároknak és baráti társaságoknak remek kikapcsolódást kínál. Az év zárásaként a Star Fans Day csábítja a RepTárba a rajongókat. Kiállítás, LEGO figurák és játszóház élménydús évzáró program.

2017-től a RepTár kutyabarát hely, így a kiskedvencekkel együtt fedezhetik fel a látogatók a múzeumot. Ugyanakkor a munkavállalóknak is igyekszik a múzeum egy családias, támogató környezetet biztosítani.

Múzeum tervei a jövőre nézve:

A múzeum célja, hogy minél több célcsoportot meg tudjon szólítani, ezért igyekszik mindig megújulni. Állandó és időszaki kiállításaival, rendezvényeivel minél több családot elérni, megszólítani és edukálni.