belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Kutatást indítunk a pedagógusok körében: Online múzeumi tartalmak a digitális oktatás támogatására

A kompetenciaalapú oktatás számára rengeteg lehetőség rejlik a múzeumokban, amely hatékonyan támogathatja a pedagógus kollégákat az oktatási folyamatokban. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeum Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) kiemelt feladatának tekinti, hogy a digitális oktatásra történő átállás során a hazai múzeumok digitalizált gyűjteményei és oktatási tartalmai is segítséget nyújtsanak.

Most indított kutatásunkkal is arra törekszünk, hogy a csaknem egy éve tartó pandémiás időszak – múzeumok és iskolák együttműködését érintő – tanulságait összegyűjtsük, és ezzel is segítsük a múzeumi szakembereket a pedagógusok munkájának minél hatékonyabb támogatásában. A pedagógusok kihívásokkal teli,  áldozatos és egyben kreatív munkáját ezzel  is szeretnénk megköszönni.

Fontosnak érezzük, hogy a hazai múzeumi szakemberek a tanítás során jól hasznosítható anyagokat és múzeumi tudást ajánlhassanak a pedagógusok számára. Ehhez feltétlenül szükséges megtudnunk, hogy pontosan mi az, ami a jenlegi helyzetben hiányzik, és akár a múzeumi gyűjtemények anyagát felhasználva, akár digitális múzeumpedagógiai módszerekkel támogatható. 

Az igények feltérképezéséhez rövid online kérdőívet állítottunk össze, melynek kitöltésével a pedagógusok nagyban segítik munkánkat!

A 2021. február 8. hétfő 12 óráig  kitölthető online kérdőív itt érhető el.

Ezúton is köszönjük minden kedves, múzeumok iránt nyitott pedagógus közreműködését!