belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Közösségek Hete 2020 tematikái

A programszervezők az alábbi 5+1 tematikából, s jónéhány programötletből meríthetnek ihletet. Bízunk benne, hogy kreatív programjaik másokat is inspirálnak majd a hasznos időtöltésre.

 1. Van időnk szeretni

Bezártságunkban felerősödik a hiányérzet, a szeretlek, a szükségem van rád érzése, s ha lehet, még erősebben próbálunk belekapaszkodni szeretteinkbe, ismerőseinkbe, barátainkba, és azokba a közösségekbe, ahová tartozunk. Kinyílik a szemünk a bajban lévőkre, elesettekre, és nem tétovázunk kezet nyújtani feléjük.

 • Nyújtsd ki kezed a bajban lévők felé, gondolkodhatsz közösségi akcióban, adjunk esélyt, hogy újra kezdhesse!
 • Végre van időnk egymásra! Beszélgessünk! Mire tanított meg a karantén? Van amit másképp csinálsz majd ezután? Miben változtál?
 • Kíváncsiak vagyunk rád! Mesélj nekünk „régimódi történeteket”! Oszd meg velünk településeddel és lakóikkal kapcsolatos emlékeidet.
 • Küldj szeretetüzeneteket versbe szedve, megénekelve, lerajzolva, kifestve, lefotózva. A kreativitás nem ismer határokat. : )
 1. Karantén kultúra

Tegyünk online utazást a kultúra világába!

 • Virtuális helytörténeti séta keretében mutasd be a településed értékeit, hogy miért szereted, milyennek látod, mi szépet, érdekeset láthatnak mások, ha a karantén után ellátogatnak felétek…
 • Indíts karatén quiz-t, fedezzétek fel a település természeti vagy kulturális értékeit online!
 • Virtuális tárlatvezetés, digitális videotár ajánló, digitális akadémia…
 1. Egyhetes sportkihívás

A mozgás, mint tudjuk, nemcsak azért fontos, mert felvehetjük a harcot a túlsúllyal vagy kondiban tarthatjuk magunkat, de a lelkünket is ápolja. Helyes időbeosztással most akár minden nap juthat idő a sportolásra.

 • Félre a kifogásokkal! Elő a súlyzókkal, tánccipővel, pattanj (szoba)biciklire, vagy tölts le egy ingyenes applikációt! Ha nálad bevált, oszd meg másokkal is edzéstervedet, motiváló edzésnaplódat, sikeredet! Ösztönözz másokat is a napi testmozgásra!
 • Ha jártas vagy a témában, indíts 1 hetes sportkihívást! Mozogjunk együtt!
 1. Ki mit tud? – Tanuljunk egymástól! – interaktív műhely
 • A karanténban már nagyon sokan elvégezték a tavaszi nagytakarítást, kiürítették és átrendezték ruhás szekrényeiket, rendet tettek a gyerekek játékai között. Ha már nincs új ötleted, tanulj valami újat, vagy mutasd meg, hogy Te miben vagy jó! Konyhatündérek, kertmániások, barkácstündérek, és hobby művészek itt a helyetek! Segítsetek, hogy mások is kipróbálhassanak új tevékenységeket. Hadd ügyeskedjenek Ők is kedvükre!
 1. Ökotippek zöldülni vágyóknak

A karanténban átértékelődnek a dolgok. Előrelátás, fegyelmezettség, takarékosság. Előkerülhetnek az olcsó, de sokkal természetközelibb megoldások. Minikert – akár az erkélyen vagy a lépcsőházban. Praktikus tippeket, ötleteket várunk a környezettudatosság és takarékosság jegyében.

+1 Ereszd el a hajad!

Ha nem találtál kedvedre való programötletet, akkor itt most kibontakozhatsz…………………… : )