belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Workshop-sorozat indul: Múzeumok a fenntarthatóságért - Fenntarthatóság a múzeumokban

2021. április 19-én szép számú érdeklődő részvételével zajlott le a fenntarthatóság és múzeum metszéspontjait körüljáró őszi workshop-sorozatot felvezető online eseménye, melyet a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület és Múzeumandragógiai Tagozata szervezett együttműködő partnereivel, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel, és a Magyar Múzeumok Online-nal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
 
Emlékeztetőül a konferencia programja itt látható.
 
A nyitó alkalom során bemutatott anyagok már elérhetők.

A konferencia tartalmáról és a workskhopokról szóló ismertetés itt tölthető le

A kiscsoportos beszélgetések eredményeként született vázlatok itt érhetők el.

Az alábbi linkre kattintv tekinthető meg a konferencián levetített kisfilm, melyben Henry McGhie fogalmazza meg üzenetét: https://www.youtube.com/watch?v=abw2qjgzZO0
 
Webinárium-sorozat indul: Múzeumok a fenntarthatóságért - Fenntarthatóság a múzeumokban
 
Az esemény támogatója, az NKA is röviden beszámolt az eseményről Facebook oldalán:
 
"2021. április 19-én 70 fő aktív részvételével folyt eszmecsere múzeumi fenntarthatósággal kapcsolatos szerepvállalásának lehetőségeiről. A program első felében a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnökének köszöntőjét követően két előadást hallgathattak meg az érdeklődők múzeumok és fenntarthatóság kapcsolatáról, a Fenntartható Fejlődési Célokról és a Társaság őszre tervezett ötalkalmas workshop-sorozatáról, mely partnerintézmények bevonásával lehetséges múzeumi fenntarthatósági stratégiák kidolgozására tesz kísérletet. Ezután egy kerekasztal-beszélgetés színesítette a programot, majd kiscsoportokban zajlott tovább a munka, fenntarthatósággal kapcsolatos pozitív és negatív tapasztalatok közös megvitatásával. Végül a kiscsoportok munkájának bemutatása zárta a konferenciát. A programot és a tervezett workshopot az NKA is támogatja."