belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Az intézmény pontos neve: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Cím: 6767 Ópsusztaszer, Szoborkert 68.
Múzeumi szakmai besorolás: közérdekű muzeális kiállítóhely
Honlapcím: www.opusztaszer.hu


Az intézmény rövid bemutatása (küldetés, legfőbb tevékenységek, múzeumi munkatársak létszáma, jellemzése 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark az 1970-es megalapítása óta azon célokat tűzte a zászlajára, hogy a magyarság találkozóhelyeként szolgáljon. Emellett hivatott a magyar történelem megismertetésére, a hagyományok megőrzésére, élményeken keresztüli bemutatására. Az Emlékpark átlagosan 100 fős dolgozói állománnyal látja el a feladatát.

Mi motiválta intézményét abban, hogy elinduljon a családbarát működés útján? 

Az Emlékpark látogatói között mindig is kiemelt szerepet töltöttek be a családos látogatók, így a rájuk való odafigyelés mindig is fontos elem volt a programok és a látnivalók kialakításának folyamatában. Ezt segíti az a tény, hogy napjainkban egyre modernebb és jobb technikai és egyéb lehetőségek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy a hozzánk látogató családoknak mindig jobb látogatói élményt tudjunk biztosítani. Ezzel együtt azt is szeretnénk elősegíteni, hogy ezek a családok a későbbiekben is visszatérjenek hozzánk és a számukra is kedvelt kirándulási hellyé váljunk.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Milyen módon nyilvánul meg a múzeumban a családbarát szemlélet? 

Intézményünkben igyekszünk megteremteni azokat a feltételeket, amelyek segítségével a hozzánk érkező családok jól érezhetik magukat és nem ütköznek semmilyen kényelmetlenségbe. Folyamatban van egy közel 40 nm-es baba-mama szoba berendezése, a 2020-as évben egy teljesen új játszóteret tudtunk átadni a családoknak egy irodalmi játszóösvénnyel együtt, amelyekkel a családok számos közös élményt szerezhetnek. A programjaink megszervezése folyamán alapvető fontosságú, hogy a családok számára is kialakítsunk olyan programokat, programelemeket, amelyek a közös élményszerzést szolgálják. Ilyenek a különböző mesesarkok, öltözékes fotósarkok, népi játszóterek, kézműves foglalkoztatók.

Milyen tervek vannak az intézmény további fejlesztésére a családbarát működés kiszélesítéséhez? 

A feljebb felsorolt létesítményeket szeretnénk fenntartani és főként a minőségi fejlesztésükre szeretnénk koncentrálni. Nagy célkitűzésünk a szabadban lévő tereinken található kiülők, asztalok, padok minőségi cseréje, valamint a vendéglátásunk komfortosabbá tétele mind a szolgáltatás minőségének javításával, mind a vendégfogadó tereink minőségi felszerelésével.