belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Meghosszabbított és kiegészített felhívás a Tájházak Napjára

Tájházak Napja jelentkezési határidejét április 10-ig meghosszabbítják a szervezők!


Az Ukrajnában zajló háború elől menekülőkre gondolva az eredeti felhívást kiegészült azzal, hogy a Tájházak Napján örömmel fogadja a Magyarországi Tájházak Szövetsége az olyan programokat, amelyek a Magyarországra érkezettek, befogadottak számára is nyitottakElnökségi tagjaik beszámoltak arról, hogy különösen Kelet-Magyarországon, de lényegében hazánk minden régiójában sok menekült tartózkodik, akiknek a tájházfenntartók is próbálnak segítséget nyújtani. 

A Magyarországi Tájházak Szövetsége kéri, hogy a programszervezők fordítsanak figyelmet arra a Tájházak Napján, hogy lehetőségeik szerint számukra is biztosítsanak kikapcsolódási lehetőséget. Nyelvi kompetenciákat nem igénylő elemekkel egészítsék ki a meglévő programjukat (pl. népi játszóeszközök kihelyezésével, kézműves foglalkozással, tánctanítással, gasztronómai bemutatókkal...) vagy vonjanak be a tolmácsolásban segíteni tudó önkénteseket. 
 
A Magyarországi Tájházak Szövetsége kéri, hogy akik már korábban megküldték jelentkezési lapjukat, de szeretnék kiegészíteni, azok küldjék meg az új programelemeket, akik pedig ezután szeretnének csatlakozni, azok foglalják bele terveikbe azokat a lehetőségeket, amelyeket az Ukrajnából érkezettek számára is jó szívvel tudnak ajánlani.
 
 Forrás: https://www.tajhazszovetseg.hu/tajhazak-napja-esemenysorozat/