belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 szakmai beszámoló

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020. szeptember 28-a és november 11-e között, közel 7 héten keresztül, immár 15. alkalommal várta az ország valamennyi régiójában az érdeklődőket. A rendezvénysorozathoz ezúttal - 51 településen 82 múzeum 448 féle programmal csatlakozott. Budapesten 133, vidéken 316 féle program közül válogathattak a látogatók és a szakemberek.

 

A Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett pályázaton, 2020-ban is a Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyerte el a Múzeumok Őszi Fesztiválja megrendezésének jogát. A rendezvénysorozat koncepciójának és tematikáinak kidolgozását, valamint a lebonyolítását a múzeum országos igazgatósága, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) végezte. 

 

2020-ban a koronavírus-járvány új kihívás elé állította a szervező Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ munkatársait. Reflektálva az így kialakult helyzetre, a rendezvénysorozattal arra kívántunk rávilágítani, hogy ha időnként kényszerűségből el is távolodnak a múzeumok a látogatóiktól, azok kínálatukkal újra és újra – akár különleges módokon és eszközökkel is – ismét közel kerülhetnek hozzájuk. Ehhez a koncepcióhoz illeszkedve választottuk ki az év jelmondatát: Távol is közel…

 

A teljes szakmai beszámoló itt tölthető le.

Kapcsolódó cikkek
20220430/2020_muzeumok-oszi-fesztivalja_szakmai-beszamolo.pdf