belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Otthonról elvégezhető pályázatíró és projektmenedzsment képzést indít a MOKK

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) 2022. október 17. és 20. között is megszervezi Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment képzés című akkreditált tanfolyamát. Az online formában megvalósuló, tehát az otthon kényelmében elvégezhető tanfolyamra „early bird” kedvezményt adunk 2022. szeptember 1-ig történő jelentkezés esetén.

Otthonról elvégezhető pályázatíró és projektmenedzsment képzést indít a MOKK

A képzésen a közgyűjteményi szakemberek megismerik a pályázati lehetőségeket és a sikeres pályázatírás titkát. A pályázatok szakmai tartalmán kívül a pénzügyi tervezés lépéseit is végigveszik a résztvevőkkel. Emellett a projektek eredményes menedzselésének széles eszköztárát is átadják az oktatók.

A gyakorlatias szemléletű képzés hangsúlyt fektet rá, hogy a megszerzett ismerteket alkalmazni tudják a saját intézményi stratégia részeként, ezért a tanfolyamon a résztvevők begyakorolhatják a pályázatírás és projektmenedzsment lépéseit az ötlettől a megvalósításig. Pályázati anyagot és projekttervet dolgoznak ki gyakorlatvezetők támogatásával. A képzést lezáró vizsgán az elkészült munkákat prezentáció keretében mutatják be.

Az oktatók között nyertes hazai és európai uniós pályázatírók, költségvetést tervezők és pénzügyi vezetők, magyar és nemzetközi projekteket menedzselő és sikerre vivő szakemberek találhatók. Több oktatónak van tapasztalata hazai pályázatok kiírásában, rendszeresen bírálnak különféle hazai pályázatokat, egyikük pedig Európai Uniós pályázatbíráló is.

Az elismert szakemberekből álló oktatói gárdának, a magas szintű szakmai tartalomnak és a tanfolyam gyakorlatias jellegének egyaránt köszönhető, hogy a képzést korábban elvégző résztvevők maximális elismeréssel nyilatkoztak róla. A 2021-ben tartott online tanfolyam résztvevőinek elégedettségét mérő kérdőívekre adott válaszok alapján is érdemes jelentkezni a képzésre:

 „Nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam! Sajnálom, hogy vége lett, szívesen szereznék tudomást az egyes projektek alakulásáról, megvalósulásáról. Az előadókat öröm volt hallgatni, lenyűgöző a rengeteg tapasztalat, aminek birtokában vannak.”

„Sok példát átvettünk – a jelenleg futó pályázatok alatt is tudom hasznosítani ismereteimet. Abszolút jól hasznosulható. Átláthatóbbá vált a pályázatírás metodikája, az eddig is végzett munka biztonságosabb alapokra épülhet. Munkám bármelyik területén hasznosítani tudom.”

„Szuper előadásokat hallottunk, de néha ijesztően sok információt kellett befogadni és feldolgozni.”

„Túlnőtt az elvárásaimon: nagyon alaposan átgondolt koncepció, logikus, könnyen feldolgozható, erőteljesen hasznosuló tudás.”

„Minden anyag könnyen elérhető, letölthető volt, illetve az esetleges technikai problémákat a képzés szervezője rugalmasan kezelte, segített a megoldásban.”

„Segítőkész hozzáállás, oldott, kollegiális hangulat - valamennyi előadáson és a gyakorlati feladatnál is.”

„Az online oktatás kifejezetten hasznos volt nekem, mivel nem kellett elutaznom és kényelmesen, otthonról tudtam tanulni.”

Múzeumokban, könyvtárakban, levéltárakban dolgozó szakemberek és a hazai múzeumi pályázatok készítésében közreműködő közigazgatási és pénzügyi szakemberek, valamint közművelődési szakember részére egyaránt ajánljuk a képzést.

A 30 órás képzésre 2022. szeptember 17-ig lehet jelentkezni, de érdemes minél hamarabb élni a lehetőséggel, hiszen aki 2022. szeptember 1-ig jelentkezik, az 5% „early bird” kedvezményben részesül, mely más kedvezménnyel nem vonható össze.

Otthonról elvégezhető pályázatíró és projektmenedzsment képzést indít a MOKK

Az online jelentkezési felület itt érhető el:

http://193.225.215.7/public/iframe?id=f2dba46a2bd875d39f978d6128cbb08bbbf1b74d

A képzés részvételi díja bruttó 71.000 Ft, mely tartalmazza a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány költségét is.

A múzeumi koordinátori hálózat tagjai 50%-os, a múzeumi koordinátori hálózat tagjának intézményében dolgozó munkatársak pedig 30%-os kedvezményt kapnak a részvételi díjból. Akik olyan intézményben dolgoznak, mely a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek kiemelt projektben kidolgozott módszertanokat átvevő múzeumnak számít, azok részére pedig 20% kedvezményt biztosít a MOKK a képzés árából. A kedvezmények nem összevonhatók.

További információ a képzésről:

Stiegler Mónika
oktatásszervező
stiegler.moni@skanzen.hu
tel.: +36 30 322 5959