belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Október 14-ig véleményezhető az EFOP PLUSZ program!

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz (EFOP Plusz) elsődleges célja a szociális felzárkózás támogatása Magyarországon. 

Az EFOP Plusz öt humán szakterület fejlesztéseit foglalja magában, ezek az egészségügy, köznevelés, társadalmi felzárkózás, szociális és gyermekvédelmi, valamint család- és ifjúságpolitika, így az Európai Unió által, a 2021-2027 közötti időszakra meghatározott szakpolitikai célkitűzések közül a szociálisabb és befogadóbb Európa megteremtéséhez kíván hozzájárulni a szociális jogok európai pillérében foglaltak figyelembevételével.

Az EFOP Plusz keretében tervezett fejlesztések az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, az oktatás eredményességének javítását, a pedagógus pálya vonzóbbá tételét, a szociális szempontból hátrányos helyzetű személyek (pl.: megváltozott munkaképességűek, idősek, gyermekvédelmi ellátórendszerben érintettek, fogyatékossággal élők, marginalizált csoportok, hajléktalanok) életminőségének javítását támogatják a szociális biztonság megteremtése érdekében. Hozzájárulnak továbbá a társadalmi felzárkózási kihívások kezeléséhez, a munka és magánélet egyensúlyának megfelelőbb megteremtéséhez, a súlyos anyagi nélkülözésben élők támogatásához, továbbá az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén élő személyek felzárkózásához az érintett településeken folytatott szociális munka révén meghatározott helyi szükségletek figyelembevételével.

Magyarország Kormánya 2022. július 29-én benyújtotta az Európai Bizottság részére az EFOP Plusz legújabb változatát, amelynek összefoglalója és teljes programszövege a Dokumentumok menüpont alatt olvasható. A program a Társadalmi egyeztetés menüpontból elérhető felületen véleményezhető, a véleményeket 2022. október 14-ig várjuk.

 

Dokumentumok
EFOP Plusz összefoglaló
Hivatalosan benyújtott EFOP_Plusz_20220729

 

Társadalmi egyeztetés
EFOP Plusz véleményezés

 

Archívum és kapcsolódó anyagok
EFOP Plusz - korábbi verziók
Korábbi verziókhoz érkezett vélemények
Társadalmi egyeztetés során beérkezett észrevételekre adott válaszok

Kapcsolódó cikkek
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (EFOP PLUSZ)