belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Megjelent a felhívás: Európai Év Múzeuma Díj 2024!

Megjelent a European Museum of the Year Award felhívása

a European Museum Forum kiírásában!

 

Megjelent a felhívás: Európai Év Múzeuma Díj 2024!

 

 

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2024 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is.

A European Museum Forum/a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a  fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően, 2019 januárját követően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2023 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen, és 2024. június végéig megtekinthető legyen.

A jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek négy éven belül már pályáztak.

A jelentkezési díj 500 euro. Online jelentkezésre is lehetőség van: https://www.europeanforum.museum/en/how-to-apply/emya-application-form/

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. április 3.

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lap kitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

További információk: https://www.europeanforum.museum/en/how-to-apply/guidelines/  https://www.europeanforum.museum/en/how-to-apply/competiton-fee/