belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Hogyan pályázzunk és szervezzünk sikeresen rendezvényt? Pályázatírás és projektmenedzsment workshop a MOKK-tól

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) három alkalomból álló pályázatírás és projektmenedzsment workshopot szervez Közösségi rendezvények szervezése projektként címmel 2023. június 26. és 29. között a Közösségek Hete 2023-hoz kapcsolódóan.

Az online formában megvalósuló szakmai eseményt jó szívvel ajánljuk a kulturális területen, például muzeális intézményekben dolgozóknak, különösen rendezvényszervezőknek, tovább a hazai múzeumi pályázatok készítésében közreműködő közigazgatási és pénzügyi szakembereknek is.

A június 26-27-én, valamint június 29-én 8:30 és 15:30 között az online térben zajló műhely során a hazai pályázati rendszerben megvalósítható rendezvények, mint projektek előkészítéséhez, valamint a pályázatíráshoz is hasznos elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatunk. Kitekintést kaphatunk a nemzetközi pályázati lehetőségekre, majd a hazai múzeumi terület jó gyakorlatainak bemutatása mellett a MOKK által évről évre koordinált Közösségek Hete, Múzeumok Őszi Fesztiválja valamint a Múzeumpedagógiai Nívódíj tapasztalatiról is szó esik majd.

Hogyan pályázzunk és szervezzünk sikeresen rendezvényt? Pályázatírás és projektmenedzsment workshop a MOKK-tól

A workshop során megszerzett illetve rendszerezett pályázatírási és projekttervezési ismertek jól alkalmazhatóak a saját intézményi stratégia részeként az ötletek kidolgozásától a pályázáson keresztül a sikeres pénzügyi lebonyolításig. A gyakorlatias szemlélet mellett mindezt az is garantálja, hogy elismert és a témában jártas szakemberek adják át az elméleti és gyakorlati ismereteket. Dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese, egyben a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnöke és Nagy Magdolna, a MOKK igazgatója és több projektjének menedzsere egyaránt részt vesznek különféle pályázatbíráló bizottságokban is. Rakonczai-Veress Viktória nevéhez több nagyszabású projekt pénzügyi vezetése fűződik. Pacsika Márton, a MOKK fejlesztési osztályvezetője több éves pályázatíró tapasztalattal rendelkezik, Kajári Gabi kommunikációs szakember pedig számos nagyrendezvény, Országos Múzeumpedagógiai Konferenciák és Évnyitók szakmai felelőse. Gyakorló múzeumi szakemberek, a MOKK megyei múzeumi koordinátorai közül Szatmári Csilla Szegedről és Szabadhegyi Zita Sopronból is közreműködnek a workshop során.

A Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma támogatásának köszönhetően a workshopon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A workshop csoportfoglalkozásokat is tartalmaz, ezért a hatékony ismeretátadás érdekében a létszámot 25 főben maximáltuk. 

Regisztrálni 2023. június 19-ig lehet az alábbi linken: http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=cf6f25d3f1aa020093dd2df9d5450933822e9a9e

A workshop részletes programja a MOKK honlapján, az az alábbi linken érhető el:
https://mokk.skanzen.hu/20230525palyazatiras-es-projektmenedzsment-workshop

Kapcsolódó Facebook event

A 2021-ben tartott, hasonló tematikájú online tanfolyam résztvevőinek visszajelzései alapján is érdemes jelentkezni a workshopra. Alább idézünk néhányat a visszajelzések közül:

 „Nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam! Sajnálom, hogy vége lett, szívesen szereznék tudomást az egyes projektek alakulásáról, megvalósulásáról. Az előadókat öröm volt hallgatni, lenyűgöző a rengeteg tapasztalat, aminek birtokában vannak.”

„Sok példát átvettünk. A jelenleg futó pályázatok alatt is tudom hasznosítani ismereteimet.”

„Abszolút jól hasznosítható. Átláthatóbbá vált a pályázatírás metodikája, az eddig is végzett munka biztonságosabb alapokra épülhet. Munkám bármelyik területén hasznosítani tudom.”

 „Túlnőtt az elvárásaimon: nagyon alaposan átgondolt koncepció, logikus, könnyen feldolgozható, erőteljesen hasznosuló tudás.”

További információ az online workshopról Szikla Fruzsina oktatásszervezőtől kérhető a 06 30 322 3357-os telefonszámon vagy a  szikla.fruzsina@skanzen.hu email címen.