belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Néprajzi Múzeum: MÉTA BABA - Kultúrába cseperedünk

Néprajzi Múzeum: MÉTA BABA - Kultúrába cseperedünk

Múzeumpedagógiai foglalkozássorozat szülő-baba (0-3 év) párosoknak. Foglalkozás ideje: 90 perc. A Múzeumi műtárgyak és demonstrációs tárgyak segítségével mondókázva, beszélgetve és közösen alkotva foglalkozunk a szülőség 5 korai fázisával. KIÁLLÍTÁS: Mondókázással és ölbeli játékokkal hangolódunk a múzeumi műtárgyak megismerésére. A kiállításokat egy múzeum- és drámapedagógus segítségével fedezzük fel. BESZÉLGETÉS: Barátságos beszélgetőkörbe kapcsolódhatunk be egy pedagógiai szakpszichológus, szülő- csecsemő/kisgyermek konzulens kérdései és segítő válaszai mentén. ALKOTÁS: Szülő-baba alkotás során megtapasztalhatjuk a gyerekekkel közös aktivitás feltöltő erejét.

Néprajzi Múzeum: MÉTA BABA - Kultúrába cseperedünk

A folyamat során a kiállításban felfedezett műtárgyak további rétegeit ismerhetjük meg. Minden alkalommal egy szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, illetve egy múzeumpedagógus, képzőművész kíséri végig az alkotótevékenységet. A foglalkozás szakaszai egységet alkotva dolgozzák fel a műtárgyak által felkínált témákat.

Pszichológiai oldalról is támogatást kap a projekt. Dr. M. Ribicey Nóra pedagógiai szakpszichológus és integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, aki a Nóra, baba-mama körök vezetőjeként gyakorlattal rendelkezett a fent felsorolt témák beszélgetőkörökben való feldolgozásában.