belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Vehiculum-Ház:

Vehiculum-Ház:

A múzeumpedagógiai foglalkozás a drámapedagógia eszközeivel bepillantást nyújt a paraszti hagyományok szokásrendszerébe, élménypedagógiai úton ismerteti, dolgozza fel a kenyér útját az aratástól a kenyérig. A címből szándékosan nem derül ki a tartalom, a mesei keretbe helyezett régi valóságot bemutató kenyértörténet" a foglalkozás folyamán rajzolódik ki.

Vehiculum-Ház:

Az aratás-cséplés-kenyérsütés folyamata mellett eszközök –, használatuk - és elnevezésük megismerése, a közösségi munka fontossága, közmondás- tartalom eredet-megismerése, tevékenység, eredmény, öröm, humor, késztetés, a gyerekeknek felépített mesei keretbe szerkesztett program mellett a kísérőkre is olyannyira hat, hogy felnőtt csoporttal visszatérnek csapatépítő kenyérsütésre.

Az igazmese, témahét keretbe is bővíthető tartalmat biztosít, ahol a kovászetetés- és kezelés a mindennapi reggeli kezdés visszatérő, felelősségre nevelő feladata, s, a közösségben az egyénileg, hét végére meghízott, jól kezelt kovászokat a készülő közös kenyér teknőjébe a kenyértészta bekovászolásához lehet önteni.