Laczkó Dezső Múzeum: Mézes Hetek a Bakonyi Házban
A “Mézes Hetek” foglalkozásban megismehették a résztvevők az évszázados méhészeti tudást, a Bakonyi Ház kertjének rovarszállóját. Megtudhatták, mi a különbség a méz, a propolisz és a méhpempő között, hogyan hasznosítható a régi méhészeti tudás a fenntartható kertészkedésben, mit rejt a rovarhotel és az etnobotanikus kert. Egy olyan multi- és interdiszciplináris
foglalkozássorozat létrehozása volt a célunk, melyben együtt jelenik meg a biológia, néprajz, történelem, gasztronómia és botanika tudománya. Az a fajta multiszenzoros tapasztalás biztosítása, ahol a tapintás, szaglás, hallás, mint érzékelés egyaránt megjelenik. A résztvevők megfoghatják a virágokat, tárgyakat, megszagolják a gyógynövényeket, érezik a viasz, méz illatát,
hallják a méhek és egyéb rovarok zümmögését, ezáltal az összes érzékszervre hatunk.

Mézes Hetek a Bakonyi Házban Fotó: Laczkó Dezső Múzeum












