belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Magyar Természettudományi Múzeum házhoz jön

A Magyar Természettudományi Múzeum új, Európai Uniós projektje - KEOP-6.1.0/C/11-2012-0003 Lakóparkok – parklakók - keretében május 23-án indult útnak az a kamion, mely sok érdekes preparátum, mikroszkóp, film, játék, ajándéktárgy segítségével mutatja be a városokban, falvakban fellelhető természeti kincseket.

A múzeum projektjének célja, hogy településeink természeti kincseit közelebb hozza az ott lakókhoz és jobban megismertesse velük a környezetüket. A projekt részeként május 16. és június 19. között az ország 11 településére látogat el az átalakított kamion, amely játékosan, interaktívan mutatja meg a gyerekeknek és a családoknak lakókörnyezetük természeti értékeit.


Egy folyamatosan változó, izgalmas világot tárunk fel az érdeklődők előtt a múzeum munkatársainak segítségével, akik a városi környezetet kutatják. Ismerik a városi talaj élővilágát, a panellakó denevéreket, a padláslakó nyesteket, a városban is szedhető és ehető gombákat vagy éppen a gyakran allergiát okozó gyomnövényeket, de a kertekben pompázó dísznövényeket is. Hogy ez a tudás ne maradjon az intézmény falai között, egy informatív, szórakoztató, elsősorban a gyerekeket megcélzó kampánykörút során 10 vidéki helyszínre látogat el a tudást hordozó kamion. Egy-egy élménydús napon mutatjuk be a mindenkit körülvevő élő környezetünk értékeit és ezek fenntartásának fontosságát.

A Magyar Természettudományi Múzeum házhoz jön

Az országjáró körutunk során a következő helyszíneken és időpontokban találkozhatnak velünk az érdeklődők:


SZOMBATHELY – MÁJUS 29.
Vasi Skanzen

VESZPRÉM – MÁJUS 30.
Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

DÉVAVÁNYA – JÚNIUS 5.
Dévaványai Általános Művelődési Központ

MISKOLC – JÚNIUS 6.
Herman Ottó Múzeum

GYÖNGYÖS – JÚNIUS 7.
MTM Mátra Múzeuma

VÁSZOLY – JÚNIUS 11.
Faluház

KECSKEMÉT – JÚNIUS 12.
Kiskunsági Nemzeti Park Természet Háza

SZEGED – JÚNIUS 13.
Szegedi Vadaspark

BUDAPEST – JÚNIUS 19-20.
Magyar Természettudományi Múzeum – ZÁRÓESEMÉNY


A www.kalandhazhozjon.mttm.hu oldalon nyomon követhető a kamion útja. Ezen a honlapon ismereteket és értékes információkat is közlünk a városi vadonról, sőt, az itt bemutatott témákból egy fotópályázatot is hirdetünk, melyre a képeket június 14-ig várjuk. A honlapon az olvasóknak arra is lehetőséget biztosítunk, hogy közvetlenül a szakértőknek tehessék fel kérdéseiket.

Ha valaki az elkövetkezendő egy hónapban valamelyik vidéki nagyvárosban találkozik A KALAND HÁZHOZ JÖN feliratú kamionnal, ne habozzon, keresse fel, hogy jobban megismerje a városi természetet!