belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Alkotói támogatás szépirodalmi, valamint tudományos-ismeretterjesztő és szakkönyvek szerzői számára

A Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma alkotói támogatást kíván nyújtani kulturális szempontból értékes szépirodalmi, valamint tudományos-ismeretterjesztő és szakkönyvek szerzői számára.

A kollégium továbbra is támogatni kívánja a magas színvonalú, többéves hagyománnyal rendelkező irodalmi és ismeretterjesztő rendezvények megvalósítását - szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, író–olvasó találkozók lebonyolítását, valamint a felhívás időszaka alatt lezajló programokhoz/rendezvényekhez kapcsolódó kísérő kiadványok megjelentetését. 2014. évi első félévi nyílt pályázati felhívását két altémában teszi közzé.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

1. Pályázati cél: Alkotói támogatás szépirodalmi, valamint tudományos-ismeretterjesztő és szakkönyvek szerzői számára.

Altéma kódszáma: 3802/109

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 70 millió Ft.

Pályázók köre: szépirodalmi, valamint tudományos-ismeretterjesztő és szakkönyvek szerzői (a pályázati adatlap 1. oldal Szakterület sorában kerüljön beírásra), mint magánszemélyek.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2014. április 7.–2015. április 7.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímre igényelhető: alkotói támogatás.

Saját forrás biztosítása: A pályázó részére kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a Kollégium nem írja elő.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2014. április 17-én, éjfélig lehet.


Elbírálás szempontjai:
A kollégium döntésekor a pályázó eddigi szakmai teljesítményét és pályázatának minőségét, társadalmi aktualitását (tervének eredetiségét, kifejtettségét, megvalósíthatóságát stb.) mérlegeli.

A pályázatok elbírálásánál a Kollégium előnyben részesíti azokat a pályázókat, akik már rendelkeznek kiadói szándéknyilatkozattal és szakmai ajánlással.

A támogatásban részesült alkotói kézirat szakmai elfogadásának feltétele, hogy az elkészült mű a támogatott pályázat megvalósításának legyen tekinthető, a tartalmi cél és a megvalósult forma egysége maradéktalanul érvényesüljön.

A kollégium fenntartja a jogot, hogy a felhasználható keretösszeg figyelembevételével, a kért támogatás egy részét ítélje meg a mindenkori szakmai teljesíthetőség mérlegelése mellett. A pályázó által megjelölt – a pályázati felhívásnak megfelelő – alkotói időintervallum képezi a támogatási szerződés alapját.


A teljes pályázati kiírás megtekinthető itt.