belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A tavalyi Museum Dance Off-ről szóló írásunk itt olvasható.

A csúcson kell abbahagyni: utolsó tánckihívás, azaz Museum Dance Off 2018-ban

Immár ötödik alkalommal, s egyben utolsó ízben kerül megrendezésre a Museum Dance Off nevű nemzetközi múzeumi tánckihívás verseny, melyen tavaly a Herman Ottó Múzeum győzedelmeskedett táncos videójával.

Az Egyesült Államokból 2014-ben indult kezdeményezés célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát. Azoban a szervezők a tavalyi negatív kommentek és trollok miatt úgy döntöttek, hogy a csúcson lenne jó abbahagyni, ezért idén utolsó alkalommal hirdetik meg a Museum Dance Off-ot eddigi formájában, a jövőben pedig egy eltérő - de továbbra is a múzeumi közösségekre és a táncolásra fókuszáló - formáció kidolgozását fontolgatják.

A nemzetközinek számító versenyt ezúttal is regionális formában rendezik meg. Az interneten lehet majd leadni a közönségszavazatokat a táncos videókra, de egy szakmai zsűri is szavazni fog majd a videókra. Múzeumok, galériák, könyvtárak is nevezhetnek, közgyűjteményi intézmények közös videóval is indulhatnak, de professzionális videógyártó cég segítségét nem lehet szolgálatba venni a videó elkészítéséhez, mely min. 2 max. 5 perc hosszúságú lehet.

A korábbi években a nevező intézmények kb. 80 %-a az Amerikai Egyesült Államokból és Kanadából került ki, ezért ezt a régiót egy keleti és egy nyugati divízióra osztják.

A csúcson kell abbahagyni: utolsó tánckihívás, azaz Museum Dance Off 2018-ban

És hogy miért kellene a múzeumoknak részt venni ebben a versenyben?

"Hát mert a múzeum és a táncolás is jó móka, a kettőt összekötni, na az aztán az igazán instant szuper-mega móka".

Az intézményeknek a nevezésre 2018. március 26-ig lesz lehetőségük.

Nevezni ide kattintva lehet.

A online szavazás pedig 2018. április 16-án veszi kezdetét.


Bővebbb információ és forrás: www.whenyouworkatamuseum.com