belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Hétfőn indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja – sajtótájékoztató a Ludwig Múzeumban

A 2006 óta töretlen népszerűségnek örvendő Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvény idén is számos érdekességgel várja a látogatókat. A kilencedik Múzeumok Őszi Fesztiválja hat héten át tartó rendezvénysorozatán 168 múzeum 1773 programmal készül országszerte. A jövő hétfőn induló, és egészen november 9-ig tartó eseménysorozattal egy sajtótájékoztató keretén belül ismerkedhettek meg a sajtó képviselői.

A Ludwig Múzeumban szeptember 25-én megrendezett sajtótájékoztatón először Dr. Cseri Miklós, kultúráért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntőt, majd röviden bemutatta, hogy miért is számít hazánkban alapvető fontosságú kulturális eseménynek a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

Ezután Dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum megbízott főigazgatója vette át a szót, aki részletesebben kitért arra, hogy az idei rendezvény milyen érdekes programokat és újdonságokat tartogat a múzeumlátogatók számára. A tematikák ismertetése után a szeptember 29-én megrendezésre kerülő 12. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó is szóba került, különös tekintettel a Múzeumpedagógiai Nívódíjra és a Kiváló Múzeumpedagógus Díjra. Ez utóbbi az idei év egyik újítása, hiszen idén először adják át. A jelentős szakmai díjat olyan múzeumpedagógusnak ítélik oda, aki kiemelkedő sikereket ért el eddigi pályafutása során, mindig színvonalasan teljesített és legalább öt éve jól működő programokat vezet.

Az idei fesztiválhoz nem csak muzeális intézmények, hanem a szállodák is csatlakoznak. Ezzel kapcsolatban Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója informálta az újságírókat. A kezdeményezés lényege, hogy a szállodák kedvezményes szállásajánlatokat kínálnak a látogatóknak a rendezvény ideje alatt.

Végezetül pedig Dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója beszélt a hétfői Múzeumpedagógiai Évnyitó menetéről, tájékoztatást adott az esemény programjáról.

A rendezvénnyel kapcsolatos sajtóközlemény itt olvasható. A Múzeumok Őszi Fesztiválja részletes leírása és tematikái pedig itt találhatók.