belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Jó hatással van Pécsre a Leonardo-kiállítás

Már tízezren látták a pécsi Leonardo-kiállítást

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, mely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A Janus Pannonius Múzeum két helyszínén – a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) 2014. szeptember 30-ig látogatható, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

A tárlat sikeréből a Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Csontváry, Vasarely és Zsolnay kiállítások is részesülnek, amelyek forgalma az elmúlt hetekben közel 60 százalékkal nőtt, és már a város idegenforgalma is érzi a pozitív irányú változást.


A pécsi Janus Pannonius Múzeum – a Leonardo-kiállítás mellett – több meglepetéssel is készül a közelgő turista-szezonra, hogy Pécsre csábítsa a kiállítás-kedvelő közönséget. A legújabb kulturális szenzáció, hogy mostantól Csontváry Kosztka Tivadar korai műve, „A gácsi Forgách-kastély” is megtekinthető az állandó Csontváry-tárlaton. A JPM kombinált jeggyel tehát a Leonardo-kiállítás mellett az újonnan érkezett Csontváry-remekmű is megcsodálható.

Jó hatással van Pécsre a Leonardo-kiállításA minden idők legátfogóbb Leonardo-tárlatára május 31-ig óriásplakát kampány hívja fel a nagyközönség figyelmét az ország 13 megyéjében és a fővárosban. A szervezők bíznak abban, hogy a kampány tovább erősíti az eddigi eredményeket, és a fő turista-idénynek számító nyári időszakban még több látogatót csalogat a kulturálisan pezsgő baranyai megyeszékhelyre. A szervezők emellett külön múzeumpedagógus csoporttal fogadják az általános és középiskolás osztályokat, akik számára komplett program-csomagokat is kialakítottak. „A 21. század multimédiás eszközeivel gazdagított, a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságát átfogó tárlat kiválóan alkalmas általános és középiskolai osztályok tudásszomjának kielégítésére” – mondta Magyar Attila, a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője.


A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ itt.
A tárlat weboldala magyar és angol nyelven is elérhető itt.
A legfrissebb hírek, információk pedig az esemény Facebook oldalán.