belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

„Látjátok ezt a táncot? | Halljátok e zenét?”

A pályázat témája: Az 1848. március 15-i események emlékére Petőfivel és a forradalommal kapcsolatos flashmob szervezése.


A flashmob olyan közösségi esemény, amelynek során adott időpontban, előre tervezetten, emberek egy csoportja valamilyen céllal figyelemfelkeltő tevékenységet végez. Lényege a közterületen, közösségi helyeken való figyelemfelhívás, szórakoztatás és a közönség ebbe való bevonása.

Az akciót egyedi helyszíneken (akár a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében), kreatívan valósíthatjátok meg. Bárhol, bármikor megszervezhetitek az eseményt, ahol megemlékeznek a forradalom eseményeiről.


Kik pályázhatnak?

14 – 19 éves kor közötti középiskolai osztályok vagy csoportok (max. 30 fő).


Beküldési határidő: 2014. március 17.

A flashmobot mindenféle rögzítőeszközzel (kézikamerával, mobiltelefonnal, tablettel) fel lehet venni, az utómunkálatokhoz is bármilyen programot használhattok.

A flashmobokat fájlmegosztók segítségével (Wetransfer vagy Toldacuccot) küldjétek el a muzeumped@pim.hu e-mailcímre. A videó mellé csatolva küldjétek el a jelentkezési lapot is.

Díjazás: A legjobb három flashmob kap jutalmat!

Március 26-án, 16.30-kor ünnepélyes díjátadó keretében a legjobb flashmobokból egy válogatást vetítünk.

Első díj: Ingyenes belépőjegy a múzeumok éjszakájára + Éves belépő a Petőfi Irodalmi Múzeumba + személyes vezetés az osztálynak a múzeum épületében (titkos zugokkal együtt) és egy általatok választott kiállításban.

Második díj: Éves belépő a Petőfi Irodalmi Múzeumba + személyes vezetés az osztálynak a múzeum épületében (titkos zugokkal együtt) és egy általatok választott kiállításban.

Harmadik díj: Személyes vezetés az osztálynak a múzeum épületében (titkos zugokkal együtt) és egy általatok választott kiállításban.

Bővebb információ kérhető a sidoanna@pim.hu e-mail címen.

A pályázat teljes kiírása megtekinthető itt.