belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Minden egy kézben: a mobil technológia és a múzeumok

A digitalizáció korában terjedő mobil-alkalmazások sokaságát és a kultúrafogyasztók folyamatos elérhetőség iránti igényét szem előtt tartva a múzeumoknak egyre inkább el kell azon gondolozniuk, hogy miként aknázhatnák ki a mobil technológiában rejlő lehetőségeket, és hogyan tudnak hozzáadott értéket létrehozni a technológiai fejlesztések felhasználásával.

Minden egy kézben: a mobil technológia és a múzeumok

November 28-án a British Museumban egy múzeumi gyakorlati szeminárium keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a mobil technológia legfrissebb innovációival, és újból beláthatják, hogy mekkora fontosságot lehet tulajdonítani napjaink múzeumi életben az okostelefonoknak.

A rendezvényen a jó gyakorlatok és esettanulmányok között bemutatásra kerül például a British Museum Pompei alkalmazása és a National Galleries of Scotland Művészetvadász projektje. Kiderül, hogy milyen hatással van a múzeumlátogatók elvárásaira az okostelefon, és hogy miként lehet olyan alkalmazásokat kifejleszteni, amelyek szervesen illeszkednek egy-egy múzeum küldetéséhez. Az előadók a látogatókutatások tanulságaira is kitérnek a téma kapcsán, és praktikus tanácsokkal szolgálnak mobil telefonos játékok kifejlesztéséhez.

További részletekért érdemes ellátogatni az esemény honlapjára, ahol regisztrálni is lehet.