belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumok Őszi Fesztiválja - eldőlt, hogy mennyi pénz jut a múzeumoknak

2015. június 29-én megtörtént a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseménysorozatra regisztrált pályázatok kiértékelése és a bíráló bizottság döntött a költségtérítések odaítéléséről is.

Múzeumok Őszi Fesztiválja - eldőlt, hogy mennyi pénz jut a múzeumoknak


2015-ben, a megadott határidőig, 135 múzeum jelezte részvételi szándékát. Közülük 107 múzeum igényelt költségtérítést. A rendelkezésre álló összeg idén bruttó 8 millió forint volt, a múzeumok pedig 16 millió forintos költségtérítési igényt jelentettek be. Nehéz dolguk volt a bírálóknak, hiszen a múzeumok nagy része színvonalas, ötletgazdag programtervekkel készült a Fesztiválra. Igaz, olyanok is akadtak szép számmal, akik a már jól bevált, sikeres programjaikkal pályáztak. Örvendetes, hogy az új témaköröket sok múzeum választotta: az Óvodapedagógusok Napja programhoz eddig 32 múzeum, a Mesterségek nyomában tematikához pedig 57 múzeum csatlakozott.


A bizottság döntése alapján végül 99 múzeum költségeihez tudunk hozzájárulni. Sajnos, mivel a múzeumok kétszer akkora összegre pályáztak, mint amennyi a szétosztható keretösszeg volt, a bírálók nem tudták a múzeumoknak az általuk igényelt teljes összeget megítélni.


Bár a költségtérítésre való jelentkezés lezárult, azok a muzeális intézmények, amelyek 2015. július 20-ig a megadott regisztrációs felületen jelzik a rendezvényhez történő csatlakozási szándékukat, pénzbeli hozzájárulást már nem kaphatnak, de kedvezményezettjei, részesei lehetnek a központi kommunikációnak (feltölthetik programjaikat a MÖF hivatalos honlapjára, mely alapján országos terjesztésű programfüzetben jelenik meg a programjuk) és használhatják a MŐF arculati elemeit, plakát és szórólap sablonjait a saját kommunikációjukban.


A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk és a 2015-ös tematika itt érhetők el.

A MÖF 2015 felhívás szövege ide kattintva olvasható.