belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Múzeumpedagógiai Nívódíj 2016-ban nyertes pályázataiból itt lehet ötleteket meríteni

A Nívódíj 2016 összes beérkezett pályázata az alábbi linken érhető el

Beharangozó: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2017-ben is!

Várhatóan idén is meghirdeti a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a legújabb múzeumpedagógiai programok megmérettetését és széleskörű megismertetését szolgáló Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

Múzeumpedagógiai Nívódíj

A Múzeumpedagógiai Nívódíj 15 éve, a kulturális tárca által 2003-ban történt alapítása óta a legrangosabb szakmai díjnak számít a hazai múzeumpedagógia területén. Azokat az intézményeket illeti az elismerés, amelyek a díjátadást megelőző évben létrehozott múzeumpedagógiai programjaikkal, kezdeményezéseikkel kimagasló teljesítményt értek el a múzeumi ismeretátadás terén. Az elismerés átadására minden évben a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón kerül sor.

A pályázat benyújtásának feltételei

A felhívás közzététele után pályázni lehet olyan, muzeális intézményben, 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 1. között megvalósult múzeumpedagógiai programmal, programsorozattal, amely a pályázó intézmény munkatársainak fejlesztéseként jött létre. Ez lehet újszerű múzeumpedagógiai tartalom, foglalkozás és módszer, információs összeállítás, rendezvény, installációs és interpretációs megoldás, online program stb.

A pályázati anyag alapját a programok során készített írásos-, képi-, és video dokumentáció adja. A pályázathoz kapcsolható múzeumpedagógiai kiadvány lehet papír alapú, vagy online (is) megjelenő kiadvány, oktatási segédanyag, amely valamely múzeumpedagógiai tevékenység megvalósítását segíti elő egyéni, vagy csoportos látogatás során. (Például különféle foglalkoztatók, módszertani kiadványok, CD, DVD-ROM, társasjáték, foglalkozások speciális segédletei stb.) Önmagában csak kiadvánnyal – kapcsolódó múzeumpedagógiai gyakorlat nélkül – nem lehet pályázni.

Fontos, hogy a program személyes bemutatására a bírálók számára nincs lehetőség, ezért kiemelt jelentősége van a fenti dokumentumok pontos és egyértelmű összeállításának.

A Múzeumpedagógiai Nívódíj odaítélése nemcsak rangos szakmai elismerést jelent, de lehetőséget is biztosít egy következő múzeumpedagógiai program megvalósításához!

Mutassa be nekünk legújabb, sikeres múzeumpedagógiai programját, lehetőséget teremtve arra, hogy mások is megismerjék a múzeumpedagógiában rejlő lehetőségeket, és annak eszköztárát!

További információ

A hivatalos felhívást a honlapunkon előre láthatólag júliusban tesszük közzé! Kérjük, figyelje folyamatosan honlapunkat!

További információ és a felhívás közzétételéről közvetlen értesítés az alábbi elérhetőségen kérhető:

Kovács-Nagy Szilvia
e-mail cím: kovacs-nagy.szilvia@sznm.hu

Sikeres munkát és jó készülődést kívánunk!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
Szentendre
www.mokk.skanzen.hu