belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Október 10-ig lehet jelentkezni a KÖME látogatókutatással kapcsolatos konferenciájára

A KÖME (Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete) partnerségben a Kon-Tiki német élménytervező céggel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel másfél éves projektet indított, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a látogatókutatás fontosságára.

A KÖME és partnerei 2019 februárjában szakmai konferencián szeretnék összefoglalni azokat a módszereket, tanulságokat és gyakorlatokat, amelyek ma elérhetőek és hatékonyan alkalmazhatóak szabadidős területen.

A két napos eseményre olyan, a természeti és kulturális örökséghez kapcsolódó szakterületek képviselőit várják, amelyek számára fontos lehet a célközönség illetve a látogatók ismerete (muzeológia, múzeumpedagógia, turizmus, régészet, művészettörténet, pszichológia, történettudomány, marketing, építészet, grafika, design, pedagógia, andragógia, geológia, geográfia, műemlékvédelem stb.)

A konferencia többek között az alábbi kérdések kapcsán akar párbeszédet kezdeményezni:

  • - Mennyit tudnak ma a magyar szabadidős helyszínek a látogatóikról?
  • - Mit, mikor és hogyan érdemes kutatni a látogatókkal kapcsolatban?
  • - Milyen további ismeretekre lenne szükségük a kínálatuk fejlesztéséhez? (Látogatók motivációi? Előzetes tudásuk, képességeik, tapasztalataik? Milyen új hatásokat, élményeket visznek haza? Miért sikertelen/sikeres egy program? stb.)
  • - Mik lehetnek az akadályai annak, hogy ma egy átlagos intézmény foglalkozzon a látogatóinak véleményével, sajátosságaival, azaz célcsoport-orientált legyen a kínálata?
  • - Mit mutat meg egy elégedettség-felmérés és milyen többlet kellhet még egy sikeres program megtervezéséhez és lebonyolításához?
  • - Miért lehet fontos a látogatókutatás folytonosságának biztosítása és hogy oldható meg a legkevesebb erőforrás ráfordítással?
  • - Mit tehetnek a szakemberek a következő néhány évben annak érdekében, hogy több látogatói felmérés készüljön és elérhetőbbé váljanak az eredmények?

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a résztvevők bevonására, tapasztalataik, véleményük, ötleteik megosztására, ezért felhívást adtak ki.

Szívesen fogadnak
kérdéseket, amelyek a témán belül ma aktuálisak lehetnek, hogy minél relevánsabb szekciókat illetve munkacsoportokat állíthassunk össze.
látogatókutatáshoz kapcsolódó esettanulmányokat, amelyek bemutatása és elemzése minden érdeklődő hasznára válhat

Aki megosztaná velünk gondolatait, 2018. október 10-ig vegye fel velünk a kapcsolatot az info@heritagemanager.hu e-mail címen vagy a KÖME Facebook oldalánkeresztül.

A KÖME részletes felhívását itt lehet elolvasni: http://www.heritagemanager.hu/?p=1028