belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Pályázat múzeumi időszaki kiállításokra, tematikus kiállításokra, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiadványokra, pedagógiai programokra

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma nyílt pályázata levéltárak, könyvtárak, múzeumok részére a kultúra terjesztésében vállalt feladataik támogatására. A kollégium feladatának tekinti a könyvtári, levéltári és múzeumi szakterületek olvasó-, kutató- és látogatóbarát kulturális szolgáltatásainak fejlesztését, a három szakterületet egyaránt érintő közös projektek létrehozását.


Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Cél: Támogatás múzeumi időszaki kiállításokra, tematikus, legalább két hónapig nyitva tartó kiállításokra, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiadványokra és pedagógiai programokra.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 50 millió Ft.

Igényelhető támogatás: max. 4.000.000 Ft/pályázat.

Altéma kódszáma: 3506/183

Pályázók köre: hazai és határon túli (jelentős magyar vonatkozásokkal bíró) működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmény. A nem jogi személy esetében annak fenntartója nyújthat be pályázatot.

Pályázati cél megvalósításának időtartama:

2014. április 15.–2015. május 31. között megvalósuló programok.

A kollégium az alábbi pályázatokat támogatja különösen:

  • A 2008–2014. között kiemelkedő, a pályázó intézményben a helyi identitás erősítéséhez kapcsolódó tárgygyarapodást, tudományos eredményeket, jelentős restaurálási munkákat, illetve még soha be nem mutatott gyűjtemény-együtteseket bemutató kiállításokat.
  • A pályázó időszaki kiállítása vándoroltatható, vagy oktatási intézményben, művelődési házakban, más közgyűjtemény-típusban kiállítható változatát is elkészíti és mellékeli a bemutatások programtervét is.
  • A pályázó az időszaki kiállítás megvalósításába legalább egy más közgyűjtemény-típust illetve oktatási intézményt aktívan bevon.

Elbírálás szempontjai:

  • szakmai program értéke és megvalósításának realitása,
  • elérendő cél mérhetősége,
  • költségvetés realitása.

Pályázat beadási határideje: 2014. március 27.

A teljes pályázati kiírás megtekinthető itt.