belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Utazó múzeumpedagógiai program II. A Herman Ottó emlékév alkalmából

Tisztelt Igazgatónő / Igazgató Úr!
Kedves Pedagógus Kolléga!

A Herman Ottó Múzeum a Herman Ottó Emlékév alkalmából szeretne betekintést nyújtani azokba a múzeumban művelt tudományágakba, amelyek az utolsó magyar polihisztor nevéhez köthetők. Ennek első állomása a 2014-ben újrainduló régészeti utazó programunk, amelynek fókuszában ezúttal az őskőkor régészete áll.

Utazó programunk két részből áll:
1. Múzeum az iskolában
Az iskolában tablókiállítást rendezünk, amely a régészek mindennapjait ismerteti képregény stílusában. A kiállításhoz kapcsolódóan egy alkalommal a múzeum szakembere élményekben gazdag régészeti előadást tart a tablókon látottakhoz kapcsolódóan.
Az iskolai kiállítás 8 darab 1,5 * 1,5 méteres paravánelemből áll, amit a helyigény miatt az iskola aulájában javaslunk felállítani. A kiállítás idejére az iskolának műtárgymásolatokat biztosítunk, amelyeket a pedagógusok a tanórák során szabadon használhatnak.
2. Iskola a múzeumban
Az iskola vállalja, hogy az iskolában rendezett kiállítás időtartama alatt szervezett csoportjaival, a különböző alkalmakat összevetve összességében minimum 30 diákkal ellátogat a Herman Ottó Múzeum Görgey úti épületébe, ahol az őskőkor régészetének miskolci vonatkozásairól és ebben Herman Ottó szerepének jelentőségéről szóló múzeumpedagógiai programon vesznek részt.

A programot elsősorban az ötödikes és a kilencedikes korosztálynak ajánljuk.
Az iskolai program előkészítése és egyúttal bevezetője annak, miként kerülnek a régi korok emlékei a múzeumba, így az utazó kiállítás csak múzeumlátogatással együtt működik. Erről a múzeum és az iskola a kiállítás fogadását is magába foglaló szerződést köt.

A teljes program 2014. március 24-től a tanév végéig, 2014. június 13-ig vehető igénybe, jelentkezési sorrendben.
A kiállítás kölcsönzési időtartama maximum 2 hét. A program díja:
- a kiállítást a múzeum saját költségén szállítja és szereli össze az iskolában,
- az iskolában tartandó régészeti előadás ingyenes,
- a múzeumi program, amely a Pannon-tenger Múzeumban zajlik, diákonként 550 Ft-os belépőjegy és egyben foglalkozásdíj mellett vehető igénybe.

Iskolák jelentkezése a programban történő részvételre:
Marosi Ágnes múzeumpedagógus, marosi@hermuz.hu , 46/560-182
Időpont-egyeztetés a múzeumi foglalkozásokra a szerződéskötés után:
Borbélyné Melnik Marianna múzeumpedagógus, mariannaptm@gmail.com

Miskolc, 2014. március 4.

Bízva az együttműködésben, üdvözlettel:

Dr. Pusztai Tamás Szörényi Gábor
múzeumigazgató régész-igazgatóhelyettes