belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
mi van a múzeumi komfortzónán túl?: Pezsgő mintaprojekt konferencia és a királyok bora
Időnként az „élet által felülírva”, de egymást mentorálva sikeresen vették fel a kesztyűt és adták át a stafétát a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi mintaprojektjeit megvalósító hazai muzeális intézmények.
Sajtótájékoztatót tartottunk a projekt első mérföldkövéhez kapcsolódóan
Államtitkári részvétellel tartottunk sajtótájékoztatót Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt európai uniós projekt első mérföldkövéhez kapcsolódóan.
ingyenes képzés: Tartjuk a frontot!
Könyvtárban, múzeumban vagy levéltárban, esetleg integrált kulturális intézményben, művelődési házban dolgozik, és napi munkája során kiemelt szerepet kap az intézmény látogatóinak elégedettsége? Szeretné ezen a területen fejleszteni magát? Jelentkezzen júniusban induló Frontvonal menedzsment című hiánypótló szakmai továbbképzésünkre!
Élő videóközvetítés a konferenciáról: Április 16 - 17.: Vedd át a stafétát! Mintaprojekt-konferencia a Skanzenben
A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi komponensének mintaadó mintaprojektjei mutatkoznak be egy két napos szakmai konferencia keretében áprilisban. A konferenciát mindkét nap élőben közvetítjük a projekt Facebook oldalán.
mintaprojekt: Hová mész? Tiéd a múzeum!
Elindult a skanzenprojekt.hu oldal, melyen részletes információ található a szentendrei Skanzen által megvalósított mintaprojektről.
Szavazás április 16-tól!: A csúcson kell abbahagyni: utolsó tánckihívás, azaz Museum Dance Off 2018-ban
A Skanzen szédületes videóval indul a Museum Dance Off nevű nemzetközi múzeumi tánckihívás versenyen, a videó már megtekinthető a Youtube-on. A kelet-európai divízióra - így a Skanzen videójára - április 23-án lehet szavazni.
Jelentkezzen most!: Már elérhetők a jelentkezési határidők és a jelentkezési felületek ingyenes képzéseinkre!
Ingyenes képzéseket indítunk kulturális szakembereknek és pedagógusoknak A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében. Kattintson ide és tudja meg, hogy melyik képzésre milyen határidővel és milyen feltétellel jelentkezhet.
Múzeumi iránytű sorozat: Megjelent a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Megjelent a Múzeumi iránytű sorozat legújabb kötete Digitális múzeum alcímmel. Rendelje meg most!
továbbképzések 2018 első felében: 2018: mozgalmas képzési szezon és ingyenes továbbképzések a MOKK-nál
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként Szentendrén működő szervezet 2018-ban közel húsz féle szakmai továbbképzés lebonyolítását tervezi. Tudjon meg többet az év első felében induló képzéseinkről.
efop 3.3.3. projekt: Kövesse a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt híreit
Február 1-én kezdetét vette a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt. A legfrissebb projekthírekért IDE kattintson.
kiemelt projekt: Kövesse a Cselekvő közösségek projekt híreit
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 projekt legfrissebb híreiért látogasson el a projekt honlapjára.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Közösségek Hete: Együtt lenni, együtt tenni jó!
Rendezvénysorozatunkkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánjuk láthatóvá tenni, melyre idén megújult programstruktúrával 2018. május 7. és 13. között kerül sor.
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!