belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Cool-lektíva - csoportos alkotópályázat

Cool-lektíva - csoportos alkotópályázat  

 

Pályázati feltételek

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2015-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (MOKK) gyermekeknek szóló alkotói pályázatot hirdet.


A pályázat célja: a gyermekek gondolják át, hogy egymással összefogva miként segítenének szűkebb környezetükben


A pályázat témája: Rajzoljatok, készítsetek képregényt vagy videót arról, hogy miként segítenétek környezetetekben.


A pályázás módja: A pályázatra osztályok vagy tanuló kollektívák nevezhetnek egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni osztályonként, tanuló csoportonként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény max. A3 terjedelemben, videó esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 perces felvétel linkjének elküldésével.
A pályaműveket e-mailben és postai úton is kérjük beküldeni a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja részére, az alábbi címre: oszifesztival@sznm.hu illetve 2001 Szentendre, Pf. 63.

Az e-mail és a postai küldemény tárgyához kérjük feltüntetni: „Cool-lektíva!”, a melléklet kísérőlevelében pedig a pályázók nevét, életkorát és postai címét kérjük megadni. A videók Youtube feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015.

Az alkotások postai úton illetve e-mailben történő beküldési határideje: 2015.október 20. éjfél 

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2015. október 21 – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2015. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:

A legtöbb szavazatot elérő alsó és felső tagozatos illetve középiskolás osztályt a szentendrei Skanzenbe szóló csoportos belépővel és múzeumpedagógia foglalkozással, valamint a pályázatot támogató ICO pomázi üzemébe tett látogatással jutalmazza a pályázatot kiíró MOKK. Ezen kívül a beküldött alkotások 1 hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is. 

A alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ICO ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.

Cool-lektíva - csoportos alkotópályázat

Szerzői és felhasználói jogok 
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat. 

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével. 

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve leírt történet esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A pályázati felhívás megjelenik a MOKK honlapján, hírlevelében, a fesztivál szórólapjain. A változtatás jogát a MOKK fenntartja.