belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Rakjátok össze ti a jövő múzeumát!

Pályázat általános iskolák osztályainak

 

A jövő múzeuma - részletes pályázati kiírás.doc

 

Tudtátok, hogy a világ 2000 óta minden októberben „Big Draw”, azaz „Nagy Rajzolás”-lázban ég? Ennek az Angliából indult akcióprogramnak az a célja, hogy minél többen kezdjenek el rajzolni, és ezáltal közösen gondolkodni, felfedezni és rajzolva kommunikálni egymással. Idén a jelmondat „Draw tomorrow!”, vagyis a jövő megrajzolása a feladat.

Rakjátok össze ti a jövő múzeumát!Rakjátok össze ti a jövő múzeumát!

Vigyázat, a kampány ragályos! A nemzetközivé szélesedett akcióban mára már ezernél is több intézmény vesz részt. Az iskolák, múzeumok, könyvtárak, galériák, művészi közösségek, helyi önkormányzatok, kastélyok mellett miért ne hozhatnák létre saját Nagy Rajzaikat az iskolai osztályok is?

 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Múzeumi Oktatási és Képzési Központ és Magyarország, egyben Középkelet-Európa legnagyobb írószergyártó vállalata, az ICO Zrt. éppen ezért internetes alkotópályázatot hirdet alsó, illetve felső tagozatos általános iskolai osztályok számára. A jövő múzeumának elképzelése és tetszőleges módon és technikával (pl. rajz, makett, képregény) történő elkészítése a feladat. Lerajzolható például az, hogy milyen tárgyakat fog gyűjteni egy múzeum 50 év múlva, vagy hogyan fog kinézni a jövő múzeuma, és mi mindent lehet benne csinálni.

 

Az alkotásokról készült fényképet és a mű leírását október 15-ig kell beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre, a pályázó osztály iskolájának nevével együtt, az e-mail tárgyánál szerepeljen „A jövő múzeuma”. Az alkotások felkerülnek a fesztivál honlapjára (www.oszifesztival.hu) is, ahol október 27-ig lehet szavazni rájuk A rajzokat és makettekről készült fotókat október 15-ig kérjük postára adni a MOKK címére (Szentendre, 2000, Sztaravodai út), a munkákból a Skanzen kiállítást rendez.

 

A legtöbb szavazatot begyűjtő alkotásért mindkét korcsoportban izgalmas jutalom jár az alkotóknak. Egy 2014. 06.30-ig igénybe vehető múzeumpedagógia foglalkozás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, Szentendrén, valamint a pomázi ICO Zrt.-nél tett gyárlátogatás és meglepetés ajándék lesz a jutalma a pályázatot megnyerő osztályoknak.

 

A pályázat feltételei fent, a részletes pályázati kiírásban találhatóak.