belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Tárgy sztori! egyéni alkotópályázat

Tárgy sztori! egyéni alkotópályázat

Pályázati feltételek


A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2015-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (MOKK) gyermekeknek szóló egyéni alkotói pályázatot hirdet.


A pályázat célja: 2015-ben a Big Draw nemzetközi kampányának mottója: Every Drawing Tells a Story, ezért az idei alkotópályázatra történetmesélő alkotásokat várunk.


A pályázat témája: egy múzeumban látott tárgyról készült fotó vagy rajz, és a hozzá kapcsolódó, általad kitalált és leírt történet által mutasd meg, hogy miként indította be a fantáziádat az adott múzeumi tárgy.


A pályázás módja:

minden 6 – 18 év közötti természetes személy érvényesen pályázhat. A pályázatra egyénileg lehet nevezni egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni személyenként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet (rajz vagy fotó és a hozzá kapcsolódó történet).


A pályázat beküldésének módja:
A pályaműveket e-mailben (max. 1 A/4 oldalas rajz vagy max. 1 MB méretű JPG fotó, és max. 1 A/4 oldal leírás word formátumban) és postai úton is kérjük beküldeni. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét. Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük, írják be: „Tárgy sztori”


Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2015. október 20. éjfél 

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2015. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2015. október 21-én: www.oszifesztival.hu

Díjazás:
Az online szavazáson a három legtöbb szavazatot elérő pályamunka alkotóját értékes nyereményekkel - a fesztivált támogató ICO cég rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomagjával, valamint a szentendrei Skanzen családi belépőjével - jutalmazza a pályázat kiírója, a MOKK. Ezen kívül a győztes alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is. 
Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ICO ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.

Tárgy sztori! egyéni alkotópályázat


Szerzői és felhasználói jogok 
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat. 

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével. 

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve leírt történet esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.