belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A legkisebb (múzeum) is számít!

Kis létszámú munkatársi gárdával is versenyképes, a kínálkozó lehetőségeket optimálisan kihasználni tudó, és a szolgáltató múzeumi szemléletet hitelesen képviselő múzeum?

Az intézményfenntartóval stabil és gyümölcsöző kapcsolatot ápoló, jól pozícionált, presztízzsel bíró, lobiképes muzeális intézmény, mely a helyi közösségbe beágyazottan, önkéntesek bevonásával működik?

Kismúzeumi keretek között is eredményes gyűjtemény- és kiállításmenedzsment?

Turisztikai célponttá váló, a marketing zajból magas anyagi ráfordítás nélkül is kitűnni képes kismúzeumi helyszín?

A múzeumi szolgáltatásokat folyamatos monitorozó és fejlesztő, minőségközpontú múzeumi működtetés?

Ezek mind olyan kérdések és témák, mely a hazai  muzeális intézmények legnagyobb részét alkotó területi és kismúzeumokat is erőteljesen érintik.

A legkisebb (múzeum) is számít!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban igazgatóságaként működő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központnak (MOKK) ezen intézmények jelenlegi vagy leendő vezetői számára is kínál testre szabott továbbképzést, mely a mindennapi működéssel kapcsolatos problémákra, helyzetekre kínál azonnal hasznosítható ismeretanyagot, valamint segít rendszerben látni a már meglévő tudást, átértékelni az eddigiekben felgyűlt tapasztalatokat.

A Területi múzeumok és kisebb múzeumok, muzeális intézmények vezetése című négynapos továbbképzést 2023.03.20 és 03.29. között részben (03.20. és 03.26. között) e-learning és részben (03.27 - 29. között) tantermi formában, Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, inspiráló Skanzenes környezetben szervezi meg a MOKK.

2023.03.20. – 03.26. e-learning és 2023.03.27. – 03.29. tantermi, Szentendre

A kiscsoportos formában, maximum 15 fő részvételével zajló képzésre már csak néhány szabad hely maradt, de 2023. március 10-ig még lehet jelentkezni.

Az asszertív kommunikációs tréninget valamint jogi, tárgyalástechnikai és konfliktuskezelési ismereteket is tartalmazó képzést területi múzeumok illetve kisebb muzeális intézmények, tájházak továbbá integrált  intézményekben jelenlegi vagy leendő vezetőinek is ajánljuk.

A 30 órás képzés részvételi díja 80.000 Ft, mely tartalmazza a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány költségét is.      

A képzésben részt vevők teljesítményének értékelése a képzés végén, egyénileg elkészített prezentáció alapján történik. A településen működő kulturális vagy oktatási intézménnyel történő jövőbeli együttműködési programtervének bemutatása a vizsgafeladat.

A képzés 2023. március 6-án induló Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában című 120 órás, modulos rendszerű, akkreditált továbbképzésnek is részét képezi. A MOKK lehetőséget biztosít a képzésnek a 120 órás képzéstől függetlenül történő elvégzésére is, ebben az esetben akkreditációs szám nélküli tanúsítvány állít ki az adott képzés elvégzésének igazolására.

Bővebb információ és az online jelentkezési felület az alábbi linken keresztül érhető el: https://mokk.skanzen.hu/teruleti-muzeumok-es-kisebb-muzeumok,-muzealis-intezmenyek-vezetese-tm30t