belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Dobó István Vármúzeum: Egri csillagok - kötelező olvasmány másképp...

A program célja, hogy az Egri csillagok című regény elolvasására buzdítsuk a gyerekeket, közben újszerű, interaktív, közös játékokkal idézzük meg az író és a regény különleges világát.

A hat szombat során a gyerekek közösségben, múzeumi környezetben sajátíthatják el azokat az ismereteket, amelyekkel az Egri csillagok című regényt, Gárdonyi Géza üzenetét jobban megérthetik. A programok közös játékra invitálják a gyerekeket, megismertetik a regény születésének körülményeit, a XVI. század történelmét, miközben az olvasás élményét, örömét osztják meg egymással. Minden gyermek maga által kigondolt szereplő bőrébe bújhat, és egy új regényhősként élheti, kísérheti végig Magyarország XVI. századi történelmét, Gergő és Vica életét. A tábort egy színházi előadással zárjuk, mely során megidézzük a regény legfontosabb történéseit.

A sorozat előkészítése során múzeumpedagógiai szakmai napot tartunk magyar szakos tanárok számára. A találkozón szó esik a regény feldolgozásának lehetőségeiről, az olvasónapló tartalmáról, a feladatok típusairól. Ugyancsak nyílt napot tartunk az érdeklődő szüők számára is. A beszélgetés tartalma: a gyerekek olvasási szokásai, kedvenc olvasmányai.