belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Rendezzen kiállítást Pont Itt!

Ha szívesen részt venne egy tanulmányi kiállítás létrehozásában a Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyik legfrekventáltabb helyén, a bejárati épületben található Pont Itt! Galériában, akkor jelentkezzen kiállítás-rendező képzésünkre! A Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában című Szentendrén megrendezésre kerülő akkreditált továbbképzés résztvevőinek vizsgamunkája egy olyan önálló kiállítás, amit a Skanzen látogatói a teljes nyári szezonban megtekinthetnek.


2008 óta évről-évre nagy sikerrel szervezzük meg a Kiállítás-rendezői kurzusunkat, amelynek akkreditált tematikája egyedülálló a múzeumi képzések között. A múzeumi kiállítási trendek, jogszabályok, pályázati lehetőségek mellett a látogatómenedzsment és a kiállítási kommunikáció technikáit is megismerhetik a résztvevők. Bár a képzést már sokadik alkalommal szervezzük meg, mindig szem előtt tartjuk azt, hogy az általunk szervezett kurzusokon a legújabb szakmai irányvonalak és a legfrissebb információk mellett minden csoport a résztvevőkre szabott ismeretekkel gazdagodjon, ezért tananyagainkat folyamatosan aktualizáljuk. Műhelytitkainkról itt olvashat bővebben.


Az elméleti tananyag elsajátításával együtt a hallgatók külső múzeumi helyszíneken bepillantást nyerhetnek több múzeum kiállítás-rendezési gyakorlatába, továbbá pozitív és negatív példákon keresztül ízelítőt kaphatnak a sikeres és kevésbé sikeres kiállítások tanulságaiból.


Az eddigi képzések résztvevőitől származó visszajelzések azt tükrözik, hogy a résztvevők nem csak a megismert tananyagot tartották hasznosnak, hanem a négy héten át zajló tanfolyamon értékes új szakmai kapcsolatokra is szert tettek.


Az egyik hallgatónk a következő értékelést adta: „Megfelelt, sőt, nem is gondoltam volna, hogy ilyen színes, gyakorlatorientált és kifogástalan szakmaiságú előadások meghallgatására lesz lehetőségem. Különösen hasznosnak találtam a külső múzeumlátogatásokat, azt, hogy az ottani munkába is betekintést nyerhettem.”
„A képzés meghaladta a várakozásaimat”- olvasható egy másik véleményben. „Az előadók egyénisége, szakmai felkészültsége és hozzáállása segítette, hogy összetett képet kapjunk a témáról. A helyszín és a körülmények (technikai feltételek, információ, légkör), együttvéve jó hátteret adtak a képzésnek.”


Hiszünk abban, hogy nem elegendő elméletben megtanítani a kiállítás-rendezést, ezért a tanfolyam végén a hallgatók a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat. A csoport a négy hét alatt egy meghatározott témát dolgoz fel, a teammunka eredményeként egy közösen rendezett kiállítást kerül ki kezük alól a képzés utolsó napján.
Büszkék vagyunk az így létrejött kiállításokra, ahol nem csak a résztvevőink szaktudása és igyekezete látszik, hanem a téma iránti tisztelet és a szakmai elkötelezettség is.


Tekintse meg a Pont Itt! Galériában a korábbi években megrendezett kiállításokat az alábbi linkeken:


Induljunk a kályhától
Ajándék vagy áldozat
Pásztorok: tudás, hit, hagyomány


Vegyen részt egy igazán hasznos, aktuális és a szakmai életben is kiválóan hasznosítható képzésen!


A képzés tematikájáról, a képzési időpontokról, a jelentkezés feltételeiről bővebben itt olvashat!

Rendezzen kiállítást Pont Itt!