belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Újabb és újabb szócikkek a Cselekvő közösségek Wikiben

Cselekvő Közösségek Wiki

A Cselekvő Közösségek Wiki szócikkbázisát a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt módszertani fejlesztéseinek az eredményei adják. Már most is több mint 150 szócikk érhető el a felületen, és ez a szám nap nap után növekszik, egyre több kategória telik meg tartalommal, a meglévőket pedig folyamatosan továbbfejlesztjük.

A weboldal egyediségét az adja, hogy nem csupán a munkatársaink vesznek részt a tartalomfejlesztésben, hanem erre mindenki számára lehetőséget biztosítunk, ehhez mindössze egy egyszerű regisztrációra van szükség. A Cselekvő Közösségek Wiki hasonlóan működik, mint a széleskörben ismert és elterjedt Wikipédia, ami az első olyan weboldal, amely a létrehozói által elnevezett és kidolgozott wiki-struktúrára és szellemiségre épít.

Minden egyes, a projekt szakmai grémiuma által létrehozott szócikknek két változata található meg a wikiben: az egyik egy statikus, nem szerkeszthető változat, amely rögzíti a módszertani fejlesztés eredményeit (Szócikkek à Lektorált menüpont); a másik egy olyan változat, amelyet bárki szabadon szerkeszthet (Szócikkek à Közösségi menüpont) külön szakmai lektorálás nélkül (ezeknél a szócikkeknél csak moderációt végzünk).

Sőt, a publikum nemcsak a meglévő szócikkek szerkesztése révén kapcsolódhat be a fejlesztési folyamatokba, hanem lehetősége van teljesen önálló szócikkek létrehozására is, és természetesen a hozzászólási lehetőség is mindenki számára nyitott.

Mindettől azt reméljük, hogy a szakma képviselőivel, az érdeklődőkkel, az oktatókkal, a diákokkal és a kutatókkal együttesen képesek leszünk egy dinamikusan fejlődő, színes, naprakész elektronikus adatbázist létrehozni, amely a helyszíne lehet minden olyan közösségekkel és fejlesztésükkel foglalkozó vitának és együttgondolkodásnak, amely kapcsolódik a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt céljaihoz.