belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA pályázaton elért kiváló eredményéért az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 jelöltje címet használhatja a 51 hónap – Lélekváltozás 1914-1918 című kiállítás.

Az október 9-én megtartott Múzeumi Restarton a 2 millió forintnál kevesebb költségvetésből megvalósított kiállítások kategóriájában az elismerést végül a vajdasági Topolya Község Múzeuma vehette át a Volt egyszer egy színház…című tárlatáért. Gratulálunk!

Az idei díjazottakról itt olvashat.

Versenyben voltunk AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért

Mert a kicsi (is) szép!

 

Örömmel jelentjük, hogy a MOKK 2019-ben lezajlott „Kiállításrendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című tanfolyamát lezáró vizsgakiállítás, az 51 hónap – Lélekváltozás 1914-1918 című kamarakiállítás is ott volt az Év kiállítása 2020. díjra esélyesek között a 2 millió forintnál kevesebb költségvetésből megvalósított kiállítások kategóriájában. Versenytársaink voltak az Evangélikus Országos Múzeum a Kik a cipszerek? a szepesi szász identitás családi emlékei című kiállításával és a vajdasági Topolya Község Múzeuma a Volt egyszer egy színház…című tárlattal.

Az 51 hónap – Lélekváltozás 1914-1918 című kiállítás központi témája az I. világháború. A kurátorok célja a kiállítással az volt, hogy átadják azt a hangulati és érzelmi metamorfózist, amit az Osztrák–Magyar Monarchia katonái 1914-től 1918-ig átéltek. A kiállítás három falfelületen és három lelki állapoton keresztül mutatja be a változás folyamatát: a kezdeti lelkesedést, majd a fronton a reménybe kapaszkodó kiábrándultságot, és a végső stádiumként az ürességet, mely a háború utáni lelki és szellemi krízist szimbolizálja.

Versenyben vagyunk az AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért

 

A kiállításrendezési képzésére a különböző hazai muzeális intézményekből érkezett résztvevők által megvalósított vizsgakiállítás létrehozásának kulisszatitkait részletesen bemutató írásunk az alábbi linken olvasható:
https://mokk.skanzen.hu/pont-itt-unnepelyes-kurzuszaro-kiallitas-megnyito-a-skanzenben

Az időszaki kiállítás a nagyközönség számára is megtekinthető volt 2020. július 19-ig Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum bejárati épületében található Pont Itt Galériában.

A zsűri egybehangzó véleménye szerint mindhárom kiállítás megérdemelten használhatja AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díj jelöltje címet.

A 2 millió forintnál nagyobb költségvetésből megvalósított kiállítások között még szorosabb volt a verseny, hiszen itt a kilenc pályázóból hat kiállítást válogatott be a zsűri a továbbjutók közé.

Az Év kiállítása 2020 díjra jelöltek teljes listája az alábbi linken érhető el:

https://magyarmuzeumok.hu/cikk/az-ev-kiallitasa-2020-dij-jeloltjei

 

Versenyben voltunk AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért