belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Előzetes tájékoztatás a Közösségek Hete rendezvénysorozatról

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében 2017-ben új, országos hatókörű rendezvényt indít el Közösségek Hete megnevezéssel.

A konzorcium az első Közösségek Hete rendezvényt 2017. május 8-14. között rendezi meg, melynek célja, hogy a kulturális, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti és olvasókörök, valamint egyéb közösségek bemutathassák egymásnak és a közönségnek tevékenységüket.

Várjuk a közművelődési, a muzeális és a könyvtári intézmények, illetve az intézményekben működő, intézményekhez kapcsolódó közösségek csatlakozását az általunk koordinált programsorozathoz!

Kérjük, már most, intézményük 2017-es munkatervének összeállításakor tervezze a Közösségek Hete rendezvényt!

A Közösségek Hetéről

A Közösségek Hete elindításával olyan új hagyományt kíván a Cselekvő Közösségek pályázatot elnyerő konzorcium teremteni, amely ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben működő közösségek tevékenységeire és közösségépítő erejükre. A kulturális intézmények olyan programok szervezésével csatlakozhatnak majd a rendezvényhez, amelyeknek központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése.

További információt itt olvashatnak.

A rendezvény támogatására média kampányt szervezünk, amely népszerűsíti a Közösségek Hete gondolatát, a csatlakozott intézmények programjait, eseményeit. A rendezvénysorozatnak külön honlapja és Facebook oldala lesz, ahol elérhetőek és kereshetőek lesznek a programok.
Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat: www.cselekvokozosseg.hu, www.kozossegekhete.hu és Facebook oldalunkat, amelynek tartalmát rendszeresen frissítjük és folyamatosan tájékoztatást adunk a rendezvényről.
A tervezett jelentkezési határidő a csatlakozáshoz: 2017. február 28.
A Cselekvő Közösségek projektről itt olvashatnak részletesen: www.cselekvokozossegek.hu
A Közösségek Hetéről, valamint a csatlakozás feltételeiről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
Pákay Viktória, Heim Krisztina; email: cselekvokozossegek@sznm.hu