belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Online közösségi játék

A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt célja egy olyan belső közösségi tanulási és motivációs rendszer létrehozása volt, amely releváns tartalmakat közvetít a társadalom felé. A játék elősegíti a bevonódásukat a kommunikációba, erősíti a motivációt és kompetenciákat fejleszt úgy, hogy közben segít kialakítani és működtetni egy olyan, dinamikus és fenntartható környezetet. A játék a pozitív élményeken keresztül ismerteti meg egy adott közösség tagjaival a közösség fejlesztéséhez kapcsolódó lehetőségeket, valamint elősegíti a digitalizációra való átálláshoz szükséges attitűdöt. Ez hozzásegíti az egyént a kreatív és innovatív közösségi kultúra elsajátításához és az inspiráló lakókörnyezet kialakításához, ami alapot nyújt az adott közösség megkülönböztethetőségéhez, így a valahova tartozás érzésének megerősítéséhez.

A (https://kozossegijatek.hu/) oldalon elérhető játék célja, hogy felhívja a játékosok figyelmét a közösségek fontosságára, szerepére, a közösségfejlesztésben rejlő lehetőségekre, és ösztönözze a játékost a közösségépítésre, az aktív közösségi részvételre, szerepvállalásra.

„Tanulj, gondolkodj, játssz okosan és építs egy olyan települést, ahol te is szívesen élnél”

A kerettörténet szerint a játékos egy település lakója. A településen megüresedik egy önkormányzati épület, amelyet élettel lehet megtölteni. A játék során a játékos meghatározza, hogy milyen funkciókat kapjon az épület, milyen irányba fejlesszék azt. Játék közben információt kap a közösségfejlesztés módszertanáról, jó és rossz példákról, a könyvtári, múzeumi, illetve közművelődési intézményrendszerről és az intézmények közösségi szerepeiről.