belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A 2013 óta elérhető Múzeumi a'la carte felületet a MOKK folyamatosan fejleszti, erről itt olvashat és nézhet meg demóvideót, érhet el segédanyagokat.

A Múzeumi à la carte adatbázis továbbfejlesztésére a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt A mi múzeumunk című múzeumi komponensének keretében került sor 2018-ban2020-tól már a digitális múzeumi tartalmakról is kereshetők információk az adatbázisban! A projekt fenntartási időszakában is folyamatosan és ingyenesen elérhető az adatbázis.

Tudjon meg többet itt és itt a Múzeumi a'la carte adatbázisról!

Várjuk muzeális intézmények csatlakozását az adatbázishoz.  Legyen ebben is partnerünk, kattinson ide! Magyar vonatkozású, határontúli muzeális intézmények digitális múzeumi tartalmakkal kapcsolatos jelentkezését is szívesen fogadjuk.

Folyamatosan bővül múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!

Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte-on keresztül.

  Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!

Elérhető például már a Krúdy Gyula által is nagyra tartott polihisztor, orvos, régész, múzeumalapító Jósa András sokszínű, gazdag életútját bemutató virtuális kiállítás is étlapunkról Volt egyszer egy Ember – Jósa András emlékkiállítás címmel. Szintén a nyíregyházi Jósa András Múzeum virtuális "palotaséta-repülésre" is várja az érdeklődőket, ráadásul a festőfejedelem Benczúr Gyula emlékkiállítása röpke Benczúr-kvízzel zárul: Benczúr Gyula virtuális emlékkiállítás

Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte! 
 

Az alábbi linken látható néhány további példa a hazai és határontúli muzeális intézmények digitálisan elérhető kiállítás kínálatából:

https://mokk.skanzen.hu/muzeumi-a-la-carte?id=muzeumi-a-la-carte&type=1&action=search&regio=000000000&datum=&tipusa=10&digitalis=1

Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!

Ide kattintson, ha érdekli, hogy milyen múzeumpedagógiai foglalkozások, oktatásban felhasználható videófilmek  érhetők el online formában a Múzeumi a'la carte-on keresztül.

Szintén a Múzeumi a'la carte-on keresztül további digitálisan elérhető videókkal, közönségprogramokkal  is szolgálnak a hazai múzeumok.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek
Lépjen be Tudástárunkba, a digitális múzeum témájához kapcsolódó tartalmainkért ide kattintson!