belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás: Múzeumpedagógiai Életműdíj 2021

 

Tisztelt Intézményvezetők!

Kedves Kollégák!

 

Idén is várjuk a jelöléseket a Múzeumpedagógiai Életműdíjra. Az alapításának idén 15 éves évfordulóját is ünneplő Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM – MOKK) kétévente hirdeti meg a kitüntetést, amelyet olyan, több évtizede a pályán lévő múzeumpedagógiai szakemberek kaphatnak meg, akik a saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményt értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását, és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életre.

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek, az itt letölthető adatlap kitöltésével.

A Múzeumpedagógiai Életműdíjra érkező jelölések elbírálására az alapító, Szabadtéri Néprajzi Múzeum bíráló bizottságot hoz létre. Ebben a szakmai szervezetek képviselői is részt vesznek: a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Múzeumi Főosztálya.

IMG_20170922_135700.jpg

A Múzeumpedagógiai Életműdíjat (Györfi Sándor, a „Magyar Köztársaság érdemes művésze”, Munkácsy- és Mednyánszky díjas szobrász és érmeművész által bronzból és márványból készített kisplasztikát, valamint egy oklevelet) 2021. szeptember 27-én, a 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adjuk át.

A Múzeumpedagógiai Életműdíjra történő jelöléshez szükséges adatlap innen tölthető le.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2021. augusztus 13-ig kérjük elküldeni doc és pdf formátumban elektronikusan a nivodij2021@gmail.com e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum címére: 2001 Szentendre, Pf. 63. Rudolf Eszter kommunikációs munkatárs részére. 

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:

Múzeumpedagógiai Életműdíj 2021

 

Eredményhirdetés és díjátadó:

19. Országos Múzeumpedagógia Évnyitó, 2021. szeptember 27., Gödöllő

 

További információ:

Hétköznap 9-től 16 óráig a +36 30 523 9427 telefonszámon 

illetve a nivodij2021@gmail.com e-mail címen

 

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Sikeres pályázást kívánunk!

 

Szentendre, 2021. július 1.

 

 

Nagy Magdolna sk.                                                                             Dr. Cseri Miklós sk.
igazgató                                                                                                    főigazgató
Szabadtéri Néprajzi Múzeum                                            Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ