belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Az első elismerést 2013-ban Dr. Vásárhelyi Tamás vehette át.

Múzeumpedagógiai Életműdíj 2015 - Felhívás

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2013-ban Múzeumpedagógiai életműdíjat alapított a múzeumpedagógia területén dolgozó, több évtizede a pályán lévő szakemberek számára, akik saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását, és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életben.

Az alapító a díjat kétévente egy muzeális intézményben hosszabb időn át dolgozó szakembernek adományozza. Az alapító hét tagú kuratóriumi bizottságot hoz létre a díj odaítélésére. A Múzeumpedagógiai Életműdíj kuratóriumában való részvételre felkérést kapnak: a Pulszky Társaság, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya.

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek.

A beérkezett ajánlásokat a kuratórium értékeli a felterjesztések alapján, és dönt a díjazott személyéről 2015. szeptember 18-ig. Az elismerés odaítélésére az adatlap kitöltésével, az ahhoz csatolt részletes információk alapján lehet írásos javaslatot tenni.

Múzeumpedagógiai életműdíj 2015 - Felhívás

Az elismerést, egy bronzból és márványból készült kisplasztikát és oklevelet az alapító az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó alkalmával Budapesten, 2015. szeptember 28-án, a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén adja át a díjazottnak. A kisplasztika Györfi Sándor, a „Magyar Köztársaság érdemes művésze”, Munkácsy- és Mednyánszky díjas szobrász és érmeművész alkotása.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2015. szeptember 7-ig kérjük elküldeni word és pdf formátumban elektronikusan Módli Éva oktatási referensnek, a modli.eva@sznm.hu e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (2001 Szentendre, Pf.: 63) levelezési címre, Káldy Mária, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója számára megcímezve.

Az adatlap letölthető a www.mokk.skanzen.hu honlapról ide kattintva.

Szentendre, 2015. június 15.


Káldy Mária Dr. Cseri Miklós
igazgató főigazgató
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Szabadtéri Néprajzi Múzeum